Premierul Cîţu, reclamat la DNA. Declic i-a făcut plângere penală pentru instigare la abuz în serviciu în scandalul documentului cu antetul Guvernului care se dădeau indicaţii pentru campania internă a PNL

Florin Cîţu a fost reclamat la DNA după scandalul documentului cu antetul Guvernului, semnat de consiliera sa de la acea vreme Mioara Constin, în care era stabilită strategia premierului în campania pentru alegerile noii conduceri a PNL. Florin Cîţu este acuzat de instigare la abuz în serviciu.

30 iul. 2021, 12:25
Premierul Cîţu, reclamat la DNA. Declic i-a făcut plângere penală pentru instigare la abuz în serviciu în scandalul documentului cu antetul Guvernului care se dădeau indicaţii pentru campania internă a PNL

Comunitatea Declic a depus vineri, la DNA, o plângere penală care îl vizează pe Florin Cîţu şi pe fostul consilier de stat Mioara Costin. Plângerea penală vine după scandalul iscat de apariţia în spaţiul public a unui documentul cu antetul Guvernului, semnat de Mioara Costin, în care se dădeau indicaţii pentru strategia de campanie a premierului pentru șefia PNL.

„Am venit pentru a depune un denunţ cu privire la săvârşirea faptelor de abuz în serviciu, (…) respectiv la faptul că doamna consilier de stat Mioara Costin şi-a încălcat atribuţiile de serviciu. (…) Prin raportare la documentul care a devenit viral, rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu”, a declarat, vineri, la intrarea în sediul DNA, avocatul Declic Toni Decean, citat de News.ro.

Florin Cîţu este acuzat de instigare la abuz în serviciu.
”În măsura în care ancheta penală va dovedi că angajarea în sine a avut ca scopt tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-şi asigura o persoană care să-i facă campanie politică, vorbim de un abuz în serviciu şi pentru premier”, a mai spus Toni Decean.

Vă reamintim că Mioara Costin a demisionat din Guvern după ce în presă a apărut un „document” cu antetul Guvernului, unde apare şi semnătura Mioarei Costin, şi care s-ar referi la strategia premierului Florin Cîţu în campania pentru alegerile interne din PNL.

Întrebat despre această plângere DNA, premierul Florin Cîţu a spus că „niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat, în niciun moment”.

„Despre documente care apar în presă sau hârtii, că nu ştiu dacă sunt documente, fiţuici sau documente editabile care apar în presă, nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Documente oficiale, din punctul meu de vedere, înseamnă documente înregistrate, documente care au trecut printr-o anumită procedură”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Cîţu, întrebat dacă demisia consilierului Mioara Costin e o recunoaştere a autenticităţii documentului de la Guvern: Nu. Demisia este un act unilateral. Şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu impecabil