Premierul Cîţu vrea deschiderea staţiunilor pe litoral de 1 mai. Restricţii modificate pentru turiştii care merg la mare

Premierul Florin Cîțu a anunţat că va propune Comitetului Național pentru Situații de Urgență ca stațiunile de pe litoral să fie deschise de 1 mai. O decizie finală va fi luată în şedinţa CNSU de joi.

08 apr. 2021, 12:20
Premierul Cîţu vrea deschiderea staţiunilor pe litoral de 1 mai. Restricţii modificate pentru turiştii care merg la mare

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că va propune CNSU ca stațiunile de pe litoral să fie deschise de 1 Mai şi de Paşte „respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)”.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reuneşte joi pentru a face noile recomandări, înaintea ședinței de Guvern în care va fi aprobată şi o nouă prelungire a stării de alertă în România pentru pandemia de COVID-19.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Guvernul va prelungi joi starea de alertă”. Ce a spus premierul despre sărbătorile de Paşti

Românii care aleg să petreacă de 1 Mai în staţiunele de pe litoral trebuie să ştie că şi aici sunt în vigoare mai multe restricţii, cum ar fi purtarea obligatorie a măştilor în spaţii închise şi în exterior. De asemenea, în majoritatea staţiunilor de pe litoral incidenţa COVID-19 este de peste 4 cazuri la mia de locuitori. Asta înseamnă că în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică toate magazinele se închid la ora 18, iar circulaţia populaţiei este interzisă după ora 20, cu anumite excepţii.

Pentru noaptea de 1 spre 2 mai, când creştinii ortodocşi sărbătoresc Învierea Domnului, premierul Florin Cîţu a propus CNSU modificarea restricţiilor, astfel încât pentru cei care vor merge la slujba de Paște la biserică, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00, iar magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște.

Citeşte şi: Florin Cîţu le face românilor un Paşte Fericit: „Circulaţie până la 5:00 dimineaţa de Înviere şi magazine deschise până la ora 20 înainte de Paşte”