Premierul Ciucă anunţă un premiu impresionant pentru David Popovici, dublu campion mondial la Budapesta: „O performanţă extraordinară, am decis să avem o recunoaştere pe măsură”

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat joi, la finalul şedinţei de guvern, că Executivul a decis alocarea sumei de un milion de lei înotătorului David Popovici, banii provenind din Fondul de rezervă al Guvernului.

23 iun. 2022, 14:49
Premierul Ciucă anunţă un premiu impresionant pentru David Popovici, dublu campion mondial la Budapesta: „O performanţă extraordinară, am decis să avem o recunoaştere pe măsură”

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta, după ce luni a obţinut la şi aurul la 200 m liber, în cadrul aceleiaşi competiţii.

„Tot astăzi, la şedinţa de Guvern, am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi, în felul acesta, am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, a afirmat premierul Ciucă, la finalul şedinţei de Guvern de joi.

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58. David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

Citeşte şi: Simona Halep s-a calificat fără emoții în sferturi, la Bad Homburg

Pe lângă premiul anunţat de Nicolae Ciucă, David Popovici va mai încasa de la Ministerul Sportului suma de 22.000 de euro, iar COSR şi CS Dinamo, clubul la care este legitimat, ar putea să îi ofere la rândul lor asemenea bonusuri de performanţă.

Premiul pentru o medalie de aur la Mondialele de Nataţie este de 20.000 de dolari, astfel că înotătorul român a mai încasat 40.000 de dolari pentru cele două victorii, la 100 şi 200 de metri liber.

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „David Popovici e o excepție, un fenomen, o orhidee superbă crescută în vârful unui munte de bălegar