Premierul Ciucă, discuţii cu şeful DSU Raed Arafat şi ministrul de Interne, după cutremurul din Gorj: A fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea intervenției

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o discuţie telefonică cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat în legătură cu cutremurul produs, marţi, în Oltenia. De asemenea, în urma unor consultări cu ministrul de Interne Lucian Bode, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenţie în situaţie de urgenţă, a anunțat Guvernul.

14 feb. 2023, 16:17
Premierul Ciucă, discuţii cu şeful DSU Raed Arafat şi ministrul de Interne, după cutremurul din Gorj: A fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea intervenției

Un nou cutremur a zguduit marți Oltenia. Un cutremur cu magnitudinea 5.7 s-a produs marți, 14 februarie, la ora 15:16:52 (ora României),  în OLTENIA, GORJ, la adâncimea de 6.3 km.

Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 109km SV de Sibiu, 138km V de Pitesti, 166km SE de Timisoara, 185km SE de Arad, 186km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 219km E de Zemun, 222km NE de Nis.

Cutremurul cu magnitudinea 5.7 a fost urmat de două replici, una de 3.4 și alta de 3,5.

Citește și: FOTO. Primele efecte ale cutremurului de 5,7 din Gorj. „S-a mişcat toată clădirea, n-am mai trăit aşa ceva!”

În acest context, şeful Executivului a cerut organizarea de îndată a activităţilor necesare pentru gestionarea situaţiei şi pentru coordonarea acţiunilor de sprijin.

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o discuție telefonică cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, în legătură cu cutremurul produs, astăzi, în regiunea Olteniei. Premierul a cerut organizarea de îndată a activităților necesare pentru gestionarea situației și pentru coordonarea acțiunilor de sprijin.
În urma consultărilor cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la nivelul MAI, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenție în situație de urgență, în cadrul centrului de coordonare din minister.”, a transmis Guvernul.

Cu o zi în urmă, un cutremur de 5,2 grade s-a produs tot în judeţul Gorj şi a avut patru replici în mai puţin de o oră.