Premierul Ciucă, entuziasmat de canotorii români: „Performanţă istorică. Continuă drumul de aur al canotajului românesc”

Premierul Nicolae Ciucă i-a felicitat duminică pe sportivii români din lotul de canotaj pentru rezultatele obţinute la Campionatele Europene de la Munchen.

14 aug. 2022, 21:26
Premierul Ciucă, entuziasmat de canotorii români: „Performanţă istorică. Continuă drumul de aur al canotajului românesc”

„Performanţă istorică pentru lotul de canotaj al României, care a dominat finalele probelor la Campionatele Europene de la Munchen. Îi felicit cu multă căldură pe tinerii sportivi pentru rezultatele extraordinare şi pentru determinarea de a obţine victoria! Continuă drumul de aur al canotajului românesc”, a scris Ciucă pe pagina de Facebook a Guvernului.

El i-a felicitat, de asemenea, pe antrenori şi „pe toţi cei care au făcut posibil acest succes remarcabil”.

„Suntem mândri de campionii României”, a încheiat premierul Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: România obține medalie după medalie! Echipajul feminin de 8+1 a primit AUR la Campionatul European de Canotaj

România, în formula Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Adrian Munteanu, a cucerit aurul în proba feminină de 8+1, duminică, la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

Echipajul a fost cronometrat cu timpul de 06 min 26 sec 38/100, devansând Marea Britanie (06:28.02) şi Olanda (06:35.68).

România a încheiat astfel Europenele de la Munchen cu un bilanţ excelent, cinci medalii de aur şi trei de bronz.

Nicolae Ciucă l-a felicitat, tot printr-o postare pe Facebook, şi pe David Popovici, după finala la 100 de metri liber de la Campionatul European de Nataţie de la Roma, cursă pe care fenomenul român a câştigat-o sâmbătă, stabilind şi un nou record mondial al probei.

Citeşte şi: UPDATE David Popovici se califică în finala la 200 de metri liber, câştigând semifinala în stil de mare campion