România obține medalie după medalie! Echipajul feminin de 8+1 a primit AUR la Campionatul European de Canotaj

După cele șase medalii de aur și bronz obținute sâmbătă de echipa României la canotaj, la Campionatul European, o nouă victorie se adaugă astăzi în palmares.

14 aug. 2022, 15:50
România obține medalie după medalie! Echipajul feminin de 8+1 a primit AUR la Campionatul European de Canotaj
Foto: Balint Czucz Photography

Echipajul feminin de 8+1 al României a câștigat, duminică, medalia de aur la Campionatul European de Canotaj de la Munchen.

Echipajul feminin de 8+1 al României este format din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Adrian Munteanu.

Sportivele au reușit, spre finalul cursei, să depășească barca Marii Britanii. Pe locul trei s-a clasat Olanda.

În urma acestui rezultat, bilanțul României la Campionatul European de Canotaj de la Munchen ajunge la 8 medalii.

Trei medalii de aur și trei de bronz, sâmbătă, la Campionatele Europene de Canotaj 

De asemenea, sâmbătă, la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen, echipele României au obținut trei medalii de aur și trei de bronz.

Potrivit Federației Române de Canotaj, medalia de aur în proba de dublu rame feminin (W2-) a fost câștigată de Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu.

În proba de dublu rame masculin (M2-) a Campionatelor Europene de Canotaj de la Munchen, Germania, aurul a fost obținut de echipajul compus din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan.

Cea de a treia medalie de aur a fost adusă de Ancuta Bodnar şi Simona Radis, în proba de dublu vâsle.

Tot sâmbătă, România a obţinut şi medaliile de bronz în proba feminină de patru rame, prin echipajul alcătuit din Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş.

Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci au obţinut sâmbătă medalia de bronz în proba de patru rame masculin.

Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Florin-Marian Enache au câştigat medalia de bronz în proba de patru vâsle masculin (M4x), la Europeanul de la Munchen.

Aur și la gimnastică și natație

Sabrina Maneca Voinea a obţinut, duminică, medalia de aur în finală la sărituri, la Campionatul European de la Munchen. De asemenea, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde.