Premierul Ciucă explică de ce se amână rotativa guvernamentală: „Nici pe 24 mai, de ziua partidului, nici pe 25, de Înălțare”

Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat, marți, că rotativa guvernamentală nu va avea loc „nici pe 24 că este ziua partidului, nici pe 25, de Înălțare”.

25 apr. 2023, 19:25
Premierul Ciucă explică de ce se amână rotativa guvernamentală: „Nici pe 24 mai, de ziua partidului, nici pe 25, de Înălțare”

Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat, marți, că rotativa guvernamentală nu va avea loc „nici pe 24 că este ziua partidului, nici pe 25, de Înălțare”. Varianta cea mai simplă ar fi să se facă conform înțelegerii din protocolul Coaliției, însă nu trebuie exclusă varianta negocierii unor ministere.

„În perioada următoare, urmează rocada la Guvern, nu există niciun fel de discuție, în momentul de față, despre amânarea, cu atât mai puțin despre nerealizarea ei. Ca atare, la finele lunii mai, nici pe 24 că este ziua partidului, nici pe 25 de Înălțare, puțin mai încolo, dar se va realiza”, a declarat premierul.

Citește și De ce nu va avea loc rotativa guvernamentală în data de 25 mai. Nicolae Ciucă: ”Nu e vorba nici de PSD, nici de PNL. Nu ne permitem să ne jucăm cu stabilitatea țării”

Ciucă nu exclude varianta negocierii cu PSD pentru unul sau două ministere

Premierul Ciucă nu exclude negocierile cu social-democrații pentru unul sau două ministere.

„În momentul de față, sigur, cea mai simplă modalitate este să se facă rocadă conform înțelegerii din protocol. Având totuși în vedere dinamica și evoluția întregii situații, nu trebuie să excludem și varianta negocierii la 1-2 ministere, dar dacă se depășește această măsură și dacă se întâmplă ca această rocadă să se facă altfel decât în liniște de fiecare parte, atunci nu o să avem de câștigat, ci doar de pierdut”, a mai spus Ciucă.

Citește și Rotativa guvernamentală între PNL și PSD ar putea fi amânată. Marcel Ciolacu riscă să nu preia funcția de premier în luna mai

Dacă rocada se va face în liniște, atunci există posibilitatea de a se face planuri pentru anul electoral 2024.

„Ca atare, rolul nostru, a conducerii partidului în fața dumneavoastră este să facem în așa fel încât această rocadă să se realizeze în liniște cu preluarea și continuarea obiectivelor guvernamentale, pentru că acesta ne este obiectul pe anul 2023 și să pregătim anul 2024”, a mai declarat el.