Premierul Ciucă refuză să se pronunţe în cazul plagiatului lui Bode: „Există justiţie. Lăsăm să se desfăşoare procesele”

Nicolae Ciucă, premierul României şi liderul PNL, a refuzat să se pronunţe în cazul acuzaţiilor de plagiat privitoare la teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode. Există justiţie în România, a spus Ciucă.

30 ian. 2023, 15:44
Premierul Ciucă refuză să se pronunţe în cazul plagiatului lui Bode: „Există justiţie. Lăsăm să se desfăşoare procesele”

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat luni de ziariști care este poziția sa și a PNL față de acuzațiile oficiale de plagiat la adresa sa și a ministrului de Interne Lucian Bode, iar răspunsul şefului executivului a fost unul evaziv.

„Există justiţie în România, de la acuzare la verdictul final este cale lungă, există un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie a instanţei”, a declarat Nicolae Ciucă.

Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

În replică, ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat că este „absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022”: „E un precedent extrem de periculos. Aceste atacuri concertate ale USR şi ale sateliţilor săi asupra mea sunt absurde. Demersul Comisiei de Etică încalcă flagrant decizia Curţii Constituţionale. Cu acţiunea pe care am deschis-o în instanţă, vreau să mă asigur că legea este respectată, indiferent de cine este vorba. Este un drept, dar şi o obligaţie pe care o am ori de câte ori se încalcă legea.”, a declarat ministru de Interne.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu, despre Covid şi decimarea populaţiei: „S-a testat reacţia statelor şi a cetăţenilor. Pandemia reală urmează. Mulţi dintre voi veţi fi sacrificaţi. Putin va apela la arma nucleară, dacă se va simţi în pericol” VIDEO