Premierul Cioloş explică de ce NU candidează la parlamentare: „Probabil preşedintele s-a gândit că o să mă răzgândesc”

Prim-ministrul Dacian Cioloș a explicat, joi seară, de ce nu va candida la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie. Premierul spune că a ales să nu candideze pentru a da semnalul că vrea să conducă "un Guvern care să mențină un echilibru în dezvoltarea economică, în gestiunea bugetului, dar și în relaționarea cu partidele".

13 oct. 2016, 18:05
Premierul Cioloş explică de ce NU candidează la parlamentare: „Probabil preşedintele s-a gândit că o să mă răzgândesc”

Premierul Dacian Cioloș a declarat că, cel mai probabil, președintele Klaus Iohannis a crezut că el se va răzgândi și va candida la alegerile parlamentare, dar a precizat că îl înțelege pe șeful statului.

„Nu știu dacă nu m-a crezut (președintele Iohannis — n.r.). Probabil s-a gândit că o să mă răzgândesc în timp. Și pot să-l înțeleg, așa cum pot să-i înțeleg pe mulți dintre cei care spun: „Domnule, ai spus la început că n-o să candidezi, dar probabil că pe parcurs, dacă îți dai seama că cea mai bună modalitate de a continua niște lucruri este să te implici direct, și asta presupune să candidezi, o să îți schimbi părerea”. Și aici nu e vorba doar de a schimba părerea sau nu. Dar eu cred, atâta timp cât eu mi-am luat un angajament la început că n-o să candidez, tocmai pentru a da acest semnal că vreau să conduc un Guvern care să mențină un echilibru în dezvoltarea economică, în gestiunea bugetului, dar și în relaționarea cu partidele„, a declarat Dacian Cioloș, la Digi24.

Premierul a adăugat că, într-un an electoral și într-un context „atât de impredictibil în această regiune”, este important să se dea semne de predictibilitate și stabilitate în modul în care este gestionată țara.

Cioloş a mai spus că îşi doreşte să vadă anumite proiecte continuate. „Acesta a fost obiectivul meu de la început și de aceea am spus că nu o să candidez și că nu o să îmi folosesc poziția pentru a-mi folosi eventualul capital de imagine într-un partid politic sau candidând la alegeri atâta vreme cât sunt și la guvernare într-un Guvern care a fost solicitat să fie independent încă de la început. Sigur, asta nu înseamnă că nu îmi doresc să văd anumite proiecte continuate, că nu îmi doresc să văd că anumite principii și anumite valori pe care am încercat să le implantăm în modul de a guverna, că nu îmi doresc să le văd continuate. Dar eu cred că aceste lucruri se pot face și altfel, fără a-mi încălca cuvântul și angajamentul”, a adăugat premierul.

CITEŞTE ŞI: Cioloş: Mă doare că nimeni nu mai are încredere în nimeni. Se pierde foarte multă energie ‘cu tot felul de dispute