Premierul Emil Boc discută cu FMI despre majorarea pensiilor şi salariilor

Salariile si pensiile sunt la mâna FMI-ului. Deși președintele Traian Băsescu a spus clar că nu a văzut bani pentru majorări în buget, premierul discută joi la Palatul Victoria despre salarii cu reprezentanții FMI, ai Băncii Mondiale și ai Comisiei Europene.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 15:50
Premierul Emil Boc discută cu FMI despre majorarea pensiilor şi salariilor

Premierul Emil Boc a reafirmat joi că în acest moment nu se poate discuta de creşteri de pensii şi salarii şi că acest lucru va fi posibil în viitor dacă România rămâne pe creştere economică.

Cunoaşteţi poziţia Guvernului. În acest moment, nu putem discuta de majorări de pensii şi salarii. Dacă România nu face paşi înapoi, rămâne pe creştere economică şi nu cădem în patima populismului va fi posibil în viitor”, a spus Boc întrebat dacă la întâlnirea de joi cu reprezentanţii FMI, BM şi CE va discuta despre majorări de pensii şi salarii.

El a precizat că primul lucru care trebuie întreprins este legat de stabilizarea economiei.

„UE se pregăteşte să intre în recesiune, or, în aceste condiţii trebuie să ai grijă de ceea ce poate fi conservat şi prudenţa trebuie să fie cel mai important element la care să ne gândim”, a subliniat premierul.

Întrebat cum comentează afirmaţiile liderilor UDMR potrivit cărora pensiile şi salariile ar trebui majorate începând cu aprilie-mai, şeful Guvernului a răspuns: „Oamenii politici pot să facă afirmaţii, Guvernul spune o singură dată, atunci când are toate datele pe masă şi spune ‘da, se poate’. Până atunci nu facem promisiuni, nu lansăm ipoteze, ci doar ne asigurăm ca lucrurile să fie sub control şi să asigurăm stabilitatea economică a ţării”.

Premierul Emil Boc se întâlneşte, joi, la ora 18,00, cu o delegaţie a FMI, BM şi CE.