Premierul Florin Cîţu anunţă plafonarea preţurilor la energie. Decizia poate fi luată DOAR de un guvern cu puteri depline

Florin Cîţu a susţinut miercuri seară o scurtă conferinţă de presă la sediul guvernului, în timpul căreia a declarat că Guvernul urmează să plafoneze preţurile la energie.

06 oct. 2021, 20:39
Premierul Florin Cîţu anunţă plafonarea preţurilor la energie. Decizia poate fi luată DOAR de un guvern cu puteri depline

Florin Cîţu a explicat că plafonarea preţurilor se va face la preţul actual, prin hotărâre de Guvern, dar nu a fost clar în privinţa momentului când aceasta va fi dată, ci a spus că „la prima şedinţă, după ce se va rezolva criza”, lăsând să se înţeleagă că abia după învestirea unui nou guvern va interveni decizia, dacă noul executiv va fi condus tot de preşedintele PNL.

„Am vazut evolutia preturilor la energie, astfel ca Guvernul României şi PNL au luat decizia plafonarii preturilor.Va fi o decizie in prima sedinta de guvern, dupa ce se va termina criza, pentru plafonarea preturilor la nivelul actual. De aceea avertizez toate companiile care vor sa foloseasca acest anunt sa nu se chinuie, pentru ca plafonarea va fi la preturile de astazi”, a declarat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Dan Barna dezvăluie ce ministere şi funcţii şi-ar dori USR pentru a reveni la guvernare: „Este cea mai rapidă soluţie pentru ieşirea din criză. Nu vom cere preşedinţia Camerei Deputaţilor”

Tanczos Barna: „Comisia trebuie să realizeze o analiză a situaţiei preţurilor la energie, unde există un risc de manipulare excesivă”

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tánczos, a participat miercuri la Consiliul de Mediu, care a avut loc la Luxemburg, unde s-a discutat şi despre creşterea preţurilor la energie electrică şi gaz.

„Pentru România este esenţial ca atingerea obiectivului de 55% să se realizeze cu un impact social direct asupra cetăţenilor cât mai redus. În acest sens, subliniem importanţa sprijinului cetăţenilor pentru implementarea acestor politici ambiţioase la nivel naţional. Impactul politicilor depinde de circumstanţele naţionale, structura economică, capacitatea financiară şi puterea de cumpărare”, a spus ministrul Barna Tánczos, în intervenţia sa pe tema Fit for 55.

De asemenea, demnitarul a subliniat că este importantă asigurarea coerenţei şi consecvenţei măsurilor agreate, inclusiv din perspectiva asigurării competitivităţii industriei, precum şi a unei tranziţii juste din punct de vedere social.

Citeşte şi: Traian Băsescu îl atacă pe Timmermans în Parlamentul European: „Poate o măsură eficientă ar fi să se ocupe de altceva”


loading...
Partenerii noștri