Premierul grec se declară „foarte satisfăcut” de noul acord de ajutor financiar

Premierul grec, Lucas Papademos, s-a declarat marţi "foarte satisfăcut" că a putut obţine promisiunea unui plan de salvare fără precedent pentru a evita falimentul ţării sale şi a dat asigurări că reformele promise în schimb vor fi realizate după alegeri.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 10:00
Premierul grec se declară „foarte satisfăcut” de noul acord de ajutor financiar

„Suntem foarte mulţumiţi” de acordul privind ştergerea a 107 miliarde de euro din datoria publică de către băncile private creditoare şi de promisiunea unor împrumuturi publice în valoare de 130 de miliarde de euro până la sfârşitul lui 2014, a declarat el, la finalul reuniunii de la Bruxelles a miniştrilor de Finanţe din zona euro.

În schimbul acestui ajutor, Grecia s-a angajat să adopte măsuri dure de economii bugetare şi să-şi reformeze economia.

„Trebuie să punem în aplicare programul la timp şi în mod eficient”, a precizat şeful Guvernului grec. Guvernul actual „este hotărât să o facă şi sunt convins că după alegeri Guvernul va fi la fel de hotărât să pună în aplicare programul, deoarece este în interesul poporului grec”, a adăugat el.

Alegeri legislative anticipate ar urma să aibă loc în aprilie. Partenerii europeni ai Greciei au obţinut asigurări de la principalele două partide actuale, socialiştii şi Noua Democraţie (dreapta), că îşi vor respecta promisiunile inclusiv după alegeri.

Există însă îngrijorări că unele partide extremiste de dreapta sau de stânga, care se opun măsurilor de austeritate, ar putea înregistra rezultate importante la scrutin.