Premierul Grindeanu, despre decizia CCR privind ancheta DNA în cazul OUG 13: Aştept evaluarea făcută de ministrul Justiţiei

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni seară, că așteaptă să vadă evaluarea pe care ministrul Justiției, Tudorel Toader, o face după decizia Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la ancheta desfășurată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în cazul Ordonanței de Urgență 13.

RomaniaTV.net
20 mart. 2017, 21:56
Premierul Grindeanu, despre decizia CCR privind ancheta DNA în cazul OUG 13: Aştept evaluarea făcută de ministrul Justiţiei

Întrebat la Antena 3 cum comentează decizia CCR cu privire la ancheta desfășurată de DNA în cazul OUG 13, premierul Grindeanu a răspuns: „Spectaculos ar fi să-mi spun punctul propriu de vedere. Eu vă spun că o să încerc să fac ceea ce ar trebui să facă și alte instituții. (…) Decizia Curții Constituționale am văzut-o cu toții, în care se spune despre DNA și nu numai că și-a depășit atribuțiunile. (…) Dacă aș face eu, în acest moment, aprecieri ca prim-ministru vizavi de acțiunea sau acțiunile DNA, mi-aș depăși eu atribuțiunile. Și atunci încerc prin forța exemplului să impun și celorlalți să rămână în limitele date de Constituție. Am încredere totală în ministrul Justiției. Este un om, așa cum am mai spus, cu o experiență vastă, recunoscut în domeniu. Aștept evaluarea pe care ministrul și ministerul o fac din acest punct de vedere. (…) Acțiunile care vor urma acestei evaluări vor fi făcute publice”.

Totodată, Grindeanu a spus că va susține decizia luată în acest caz de către ministrul Justiției.

„Am încredere în ministrul Justiției (…). Are forța necesară și capacitatea de a lua decizia corectă din acest punct de vedere”, a mai afirmat Grindeanu.


loading...