Premierul îi cere lui Traian Băsescu să promulge cât mai rapid Legea Referendumului

Premierul Victor Ponta i-a soicitat, printr-o scrisaore deschisă, preşedintelui Traian Băsescu să promulge cu celeritate Legea Referendumului, informează un comunicat de presă al Guvernului. 

05 dec. 2013, 19:03
Premierul îi cere lui Traian Băsescu să promulge cât mai rapid Legea Referendumului

„Avand in vedere decizia nr. 471, din 14 noiembrie 2013 a Curtii Constitutionale, publicata ieri, cu privire la obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr3/2000, privind organizarea si desfasurarea referendumului, prin care se resping obiectiile de neconstitutionalitate pe care le-ati formulat, va rog sa promulgati cu celeritate legea, pentru a intra cat mai rapid in vigoare. In prezent, dupa aceasta decizie a Curtii Constitutionale, nu mai exista nici un motiv si nu mai aveti la dispozitie nici un subterfugiu legal in spatele caruia sa va puteti ascunde, in intentia explicita de a bloca aplicarea sa”, afirmă premierul Ponta în scrisoare.

În continuare, primul-ministru arată că au trecut şapte luni de când şeful statului tergiversează promulgarea acestei legi, in ciuda faptului ca, in doua randuri, Curtea Constitutionala a respins sesizarile facute cu privire la aceasta lege. Ponta prezintă datele importante ale acestei legi, după care încheie cu solicitarea ca aceasta să fie promulgată cât mai rapid.

„Va solicit ca, prin aceasta promulgare cat mai rapida, sa demonstrati ca toate aceste sicane puse Guvernului si majoritatii de 70% a USL din Parlamentul Romaniei nu reprezinta doar ambitia dvs personala si calcule politice marunte, ce tin de interese de partid sau de familie. 7 luni de amanari si sicane sunt mult prea multe pentru o lege care a fost deja declarata constitutionala in doua randuri”, încheie Victor Ponta.

VEZI SI: Băsescu: Voi promulga Legea Referendumului pe 14 decembrie seara, în a zecea zi de la primirea motivării