Premierul în exerciţiu al Republicii Moldova, Iurie Leancă, în vizită oficială la Bruxelles

Premierul în exercițiu al Republicii Moldova, Iurie Leancă, va începe miercuri o vizită la Bruxelles, unde va avea întrevederi cu mai mulți oficiali europeni, a informat marți un comunicat de presă al Guvernului de la Chișinău.

16 dec. 2014, 15:52
Premierul în exerciţiu al Republicii Moldova, Iurie Leancă, în vizită oficială la Bruxelles

Premierul în exercițiu al Republicii Moldova, Iurie Leancă, efectuează o vizită oficială la Bruxelles, potrivit Agerpres.

Astfel, miercuri seară, premierul în exercițiu va discuta cu Cecilia Malmstrom, comisar european pentru Comerț.

Joi, șeful Executivului de la Chișinău va avea întrevederi separate cu Johannes Hahn, comisar european pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, precum și cu vicepreședintele Comisiei Europene ce deține portofoliul Euro și dialog social, Valdis Dombrovskis.

De asemenea, Iurie Leancă va avea o întrevedere cu noul președinte al Consiliului European, fostul premier polonez Donald Tusk, cu care va discuta despre reformele interne, în mod special despre finalizarea reformei justiției, eficientizarea luptei împotriva corupției, asigurarea unei creșteri economice sustenabile și reforma descentralizării.

Ulterior, prim-ministrul va participa la Summitul Partidului Popular European, după care se va vedea cu vicepreședintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică, Maros Sefcovic.