Premierul interimar Nicolae Ciucă, Nelu Tătaru şi Raed Arafat, chemaţi de urgenţă la Cotroceni

Premierul interimar Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi seful DSU Raed Arafat au fost chemați la Palatul Cotroceni pentru discuţii cu președintele Klaus Iohannis. Cei trei vor discuta despre gestionarea crizei Covid și măsurile care trebuie să fie luate în perioada următoare.

08 dec. 2020, 11:14
Premierul interimar Nicolae Ciucă, Nelu Tătaru şi Raed Arafat, chemaţi de urgenţă la Cotroceni

Premierul interimar Nicolae Ciucă şi ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, au fost chemaţi de urgenţă la Palatul Cotroceni la o sedință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19 și campania de vaccinare, a anunţat Administraţia prezidenţială.

Întâlnirea va avea loc la ora 15.

Premierul interimar Nicolae Ciucă şi-a preluat în această dimineaţă atribuţiile după demisia lui Ludovic Orban.

 

Cine este Nicolae Ciucă, premierul interimar propus în locul lui Ludovic Orban

Nicolae Ciucă este ministrul Apărării în Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban. În vârstă de 52 ani, Nicolae Ciucă este militar de carieră şi a fost șef al Statului Major al Armatei.

În octombrie 2019, Nicolae Ciucă a fost propus pentru funcția de ministru al Apărării în Guvernul condus de Ludovic Orban. A fost șef al Statului Major al Armatei.ni militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

Nicolae Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut și drept Scorpionii Roșii) pe care l-a condus în Afganistan și apoi în Irak. Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima batalie la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea război mondial, conform Hotnews.

Nicolae Ciucă a fost şeful Statului Major al Armatei, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată. În decembrie 2018, președintele Klaus Iohannis i-a prelungit cu un an mandatul său normal de patru ani.