Premierul israelian Benjamin Netanyahu, transportat de urgenţă la spital după ce a acuzat dureri în piept la rugăciunea de Yom Kippur

Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, în cursă pentru alegerile legislative de la 1 noiembrie, a plecat miercuri de la o ceremonie religioasă de la Ierusalim după ce i s-a făcut rău, a anunţat serviciul său de comunicare, precizând că acum se simte "bine".

05 oct. 2022, 22:26
Premierul israelian Benjamin Netanyahu, transportat de urgenţă la spital după ce a acuzat dureri în piept la rugăciunea de Yom Kippur

Netanyahu, care va îndeplini 73 de ani în două săptămâni, „s-a simţit rău” în timp ce asista la o sinagogă din Ierusalim la o rugăciune, „Neilah”, celebrată în cadrul sărbătorii de Yom Kippur.

„I s-au făcut o serie de teste la faţa locului care s-au dovedit a fi normale. Acum, el se simte bine. Dar pentru a evita orice îndoială, fostul premier are intenţia de a se deplasa în mod independent la spital pentru a efectua un control”, a precizat serviciul său de comunicare.

Deşi sursa citată nu a precizat natura problemei sale de sănătate, media israeliene au evocat „o durere în piept”.

La puţin timp după aceea, spitalul Shaarei Tsedek de la Ierusalim a indicat că fostul prim-ministru a ajuns la centrul spitalicesc şi că rezultatele examinării sale s-au dovedit a fi „normale”.

Citeşte şi: Rareş Bogdan ameninţă UE în problema Schengen: „Nu ne obligaţi să jucăm şi noi dur! Nu vă bateţi joc incă o dată de România”

„După consultare, s-a luat decizia să petreacă o noapte sub observaţie”, a menţionat spitalul într-un comunicat.

Premirul Yair Lapid, rival al lui Netanyahu în legislativele din noiembrie, i-a urat pe Twitter o „restabilire rapidă şi completă”.

Israelienii sunt chemaţi la urne la 1 noiembrie, pentru a cincea oară în trei ani şi jumătate, pentru alegeri legislative care ar putea consacra revenirea într-un post de decizie a lui Netanyahu, cel mai longeviv şef de guvern din istoria ţării şi care a părăsit puterea în primăvara lui 2021 în favoarea unei coaliţii eterogene conduse în prezent de Yair Lapid.

Ultimele sondaje creditează partidul Likud, al lui Netanyahu, inculpat pentru corupţie, cu primul loc în intenţiile de vot, estimându-se că va obţine puţin mai mult de o treime din cele 120 de mandate din Knesset.

Citeşte şi: Al optulea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei prevede o măsură care îl va înfuria pe Putin. Alte trei ţări din UE sunt îngrijorate de anunţul Ursulei von der Leyen