Premierul japonez Yoshihide Suga se retrage. Nu va mai candida nici la preşedinţia partidului

Popularitatea lui Suga s-a prăbuşit de mai multe luni din cauza modului foarte criticat în care a gestionat pandemia.

03 sept. 2021, 09:16
Premierul japonez Yoshihide Suga se retrage. Nu va mai candida nici la preşedinţia partidului

Premierul japonez Yoshihide Suga nu va mai candida la preşedinţia Partidului Liberal-Democrat (PLD) la alegerile prevăzute pentru 29 septembrie şi se va retrage de la putere, a anunţat vineri numărul doi al acestui partid, informează AFP.

Suga „a spus că vrea să-şi concentreze eforturile asupra măsurilor împotriva coronavirusului şi că nu va participa la alegerile” pentru preşedinţia PLD, a declarat pentru presă Toshihiro Nikai, confirmând informaţii din mass-media locale.

„Sincer, sunt surprins”, a adăugat Nikai. „Este cu adevărat regretabil. El a făcut tot ce se putea, însă după o reflecţie matură a luat decizia”, a adăugat el.

„Nu urinaţi în direcţia Rusiei!”. Interdicţia este afişată la vedere, cine nu o respectă este pasibil de o amendă de 300 de euro
Această decizie a fost cu adevărat una neaşteptată, pentru că Suga, 72 de ani, era considerat până acum favoritul acestui vot intern pentru a conduce PLD în alegerile legislative ce urmează să aibă loc toamna aceasta, în pofida unei lipse-record de popularitate a guvernului său în sondaje.

La sfârşitul lui august, guvernul său se bucura de numai 26% de opinii favorabile, potrivit unui sondaj al cotidianului Mainichi, cel mai scăzut nivel. Potrivit altor sondaje recente, el era creditat cu o cotă de încredere de sub 30%.

Varianta rezistentă la vaccin se răspândeşte în lume. Avertisment OMS privind virusul mutant din Delta
Popularitatea lui Suga s-a prăbuşit de mai multe luni din cauza modului foarte criticat în care a gestionat pandemia, care pare să se fi permanentizat în Japonia, şi pentru încăpăţânarea lui de a menţine cu orice preţ Jocurile Olimpice şi Paralimpice la Tokyo în vara aceasta, în pofida opoziţiei din partea majorităţii populaţiei nipone.

Yoshihide Suga a venit la putere în Japonia în septembrie 2020, impunându-se la acea dată drept un om al consensului în cadrul PLD pentru a-i succeda premierului Shinzo Abe, al cărui aliat era până atunci şi care a demisionat inopinat, din motive de sănătate.


loading...