Ludovic Orban ameninţă autorităţile ungare cu reclamaţia la Comisia Europeană după ce românii nu au fost lăsaţi să tranziteze Ungaria

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, în şedinţa de Guvern, că trebuie sesizată Comisia Europenă cu privire la faptul că o mare parte din cetățenii români care trec prin Ungaria spre alte țări întâmpină dificultăţi. 

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 12:12
Ludovic Orban ameninţă autorităţile ungare cu reclamaţia la Comisia Europeană după ce românii nu au fost lăsaţi să tranziteze Ungaria

„Domnule ministru Marcel Vela, din nou Ungaria a luat măsuri care sunt contrare tratatului UE privind libertatea circulaţie. Am primit relatări de la oameni cărora nu li se permite tranzitul prin Ungaria.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Numărul de cetăţeni cu contracte de muncă pe luna mai a anului 2020 a fost mai mic doar cu 14.000 faţă de anul 2019”

Autorităţile maghiare au instituit iar reguli de tranzitare de către persoanele fizice care nu călătoresc în Ungaria. Din nou este afectată libertatea de circulaţie, mi se pare ciudat că principalele victime sunt cetăţenii români. 

Solicitarea mea către dumnevoastră este să interveniţi de urgenţă pe lângă omologul maghiar şi să formulaţi o solicitare fermă privind asigurarea libertăţii de circulaţie.

Sunt familii care au plecat împreună. Un tată care a vrut ducă fata să-şi dea examenele. Nu a fost lăsat părintele să se ducă cu fata pentru că i s-a cerut contract de muncă în original şi nu i s-a permis tranzitarea Ungariei”, a spus Marcel Vela în şedinţa de Guvern.

Citeşte şi:  

Marcel Vela a răspuns că mâine, la ora 15:00, va avea o videocoferinţă cu doamna comisar Ylva Johansson pe tema migraţiei şi o să ridice şi problema întâlnită la frontiera cu Ungaria.

„Comportamentul partenerilor maghiari lasă de dorit pentru că noi am avut toată deschiderea inclusiv pe zona transfrontalieră”, a spus ministrul de Interne.