Premierul Ludovic Orban, consultări cu reprezentanți ai Federației Române de Fotbal și ai Ligii Profesioniste de Fotbal

Premierul Ludovic Orban a avut o întâlnire cu șefii FRF și LPF pentru a căuta împreună soluții pentru deschiderea tuturor bazelor sportive şi mai ales pentru revenirea suporterilor pe stadioanele din România.

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 06:23
Premierul Ludovic Orban, consultări cu reprezentanți ai Federației Române de Fotbal și ai Ligii Profesioniste de Fotbal

UPDATE: „Am dorit să avem o discuţie care să marcheze debutul competiţiei (n.r. – Ligii I) şi să vedem în ce măsură putem să avem o colaborare şi să asigurăm condiţii de desfăşurare a meciurilor care să reducă la maximum riscurile de infectare. Îmi pare rău că am închis pe 12 martie (n.r. – competiţiile sportive), dar nu am avut ce face. Ca reluare a campionatului am fost însă un pic mai rapizi ca alţii. Iar eu vă spun din capul locului că nu poate fi vorba de prezenţa spectatorilor la meciuri după 15 iunie. E foarte greu de controlat… pentru că dacă dai drumul la spectacole (n.r. – meciuri) îţi vin galeriile şi e super complicat de a asigura reguli de distanţare sau alte lucruri. Dar vom vedea, dacă lucrurile evoluează bine, într-o perspectivă rezonabilă se poate vorbi şi despre lucrul acesta (n.r. – prezenţa spectatorilor la meciuri)”, a spus Orban la finalul întâlnirii.

„Am încercat să găsim soluții pentru fotbal, să ajutăm, dar atât s-a putut. Nu am putut mai mult pentru că acestea au fost resursele găsite la Guvern.”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, susţine că o soluţie ar putea-o reprezenta vânzarea biletelor online, iar între spectatori să fie păstrată o distanță de 12 scaune.

De asemenea, șeful FRF a solicitat ca din data de 15 iunie să fie redeschise toate bazele sportive, asta pentru că în România avem 300.000 de oameni care practică fotbalul într-un cadru organizat, iar aproximativ 400.000 de oameni joacă fotbal amator.

Citeşte şi: Cutremur în handbalul românesc. Suspendări DRASTICE pentru cele 17 jucătoare care S-AU DOPAT