Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că plafonul pentru lemnele de foc va fi corectat: „Se dovedește că nu este tocmai conform cu realitatea”

Nicolae Ciucă a făcut anunțul că plafonul la lemnele de foc va fi corectat, deoarece, cel impus de Guvern nu este „conform cu realitatea”.

02 nov. 2022, 16:40
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că plafonul pentru lemnele de foc va fi corectat: „Se dovedește că nu este tocmai conform cu realitatea”

Premierul Ciucă a declarat că vor fi luate măsuri pentru modificarea plafonului la lemnele de foc de 400 de lei metrul cub.

„La nivelul Ministerului Mediului s-a făcut o analiză a cât costă un metru cub de lemne la Romsilva. Preţul mediu pe care l-au comunicat în analiza pe care au făcut-o înainte de a lua decizia, s-a menţionat 200 de lei pe metru cub la lemn şi am considerat că 400 de lei pe metru cub asigură oarecum celelalte costuri care intră în întreg procesul de asigurare a lemnelor de foc”, a declarat Nicolae Ciucă.

Plafonarea la 400 de lei metrul cub la lemnul de foc a creat nemulțumiri pe piață. Depozitele sunt goale, iar comercianții refuză să mai vândă pentru că pierd bani din cauza prețului impus de stat.

Nicolae Ciucă recunoaște că plafonul a fost stabilit greșit.

Citește și: Nicolae Ciucă, optimist în privința aderării României la Schengen. Anunț de ultimă oră de la Guvern: ”Schimbări la Sistemul IT național de semnalări către statele membre”

„Se dovedeşte că nu este tocmai conform cu realitatea, de aceea vom lua măsuri de corectare. Avem puterea să recunoaştem acolo unde greşim şi să luăm măsuri în consecinţă”, a adăugat șeful Guvernului.

În privința domeniului energiei, premierul Ciucă spune cp Roomânia va ține cont de măsurile agreate de Uniunea Europeană.

„Putem să vedem că sunt o serie întreagă de țări care au venit cu măsuri la care noi ne-am gândit oarecum înainte de a intra în analiză la nivelul Uniunii Europene și la nivelul unor țări mai puternice și din punct de vedere economic decât țara noastră. De cealaltă parte, sigur, dorim ca toate aceste măsuri ale noastre să fie deplin aliniate cu deciziile care se iau la nivelul Uniunii Europene, pentru că suntem beneficiarii unui suport financiar din parte Uniunii. Discutăm de acel procent de 10% din fondurile de coeziune care sunt alocate pentru susținerea populației vulnerabile, pentru combaterea sărăciei energetice, pentru susținerea locurilor de muncă și a IMM-urilor”, potrivit premierului Ciucă.

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă, despre majorarea pensiilor şi salariilor: Se iau în calcul toate variantele