Premierul Nicolae Ciucă, despre majorarea pensiilor şi salariilor: Se iau în calcul toate variantele

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, despre majorarea pensiilor că sunt luate în calcul toate variantele şi că urmează ca cea care este cea mai benefică pentru populaţie să fie anunţată atunci când va fi agreată în coaliţie. De asemenea, şeful Executivului a spus că se doreşte ca salariul minim să crească, dar abia după o analiză a proiectului de buget, pe cifre concrete, se poate anunţa procentul de creştere.

02 nov. 2022, 10:33
Premierul Nicolae Ciucă, despre majorarea pensiilor şi salariilor: Se iau în calcul toate variantele

Premierul Nicolae Ciucă a declarat despre majorarea pensiilor că ”sunt luate în calcul toate variantele”. ”Urmează ca cea care este cea mai benefică pentru populaţie să fie anunţată atunci când o vom agrea în coaliţie”, a spus şeful Executivului.

Întrebat despre impactul unei majorări cu 10% a pensiilor, Nicolae Ciucă a răspuns: ”În acest moment, pe analizele pe care le avem, nu se corelează de niciun fel, nu sunt corelate măsurile pe energie cu cele care vizează pensiile şi salariul minim”.

”Pentru fiecare dintre ele, perspectiva pe care se construieşte bugetul pe anul viitor asigură sumele necesare, pe care să ni le asumăm cu responsabilitate în faţa românilor şi să le spunem: oameni buni, asta este ce putem”, a mai spus premierul Ciucă.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre creșterea salariului minim: ”Salariul de 3.000 de lei pentru construcții este mic. Atât în Italia, cât și în Germania, a fost mărit salariul minim!”

Nicolae Ciucă, despre majorarea salariului minim: Până nu vom avea o analiză, pe buget, pe cifre concrete, nu doresc să fac nicio referire cu privire la cuantumul cu care va creşte salariul minim

Nicolae Ciucă a declarat că guvernul îşi doreşte ca salariul minim să crească, dar până nu va fi gata proiectul de buget pe 2023, nu doreşte să facă nicio referire cu privire la cuantumul cu care va creşte salariul minim.

„Sigur că ne dorim ca salariul minim să crească şi de fiecare dată când am avut această posibilitate am discutat şi despre salarii şi despre pensii. Reprezintă obiectivul nostru, astfel încât să îi sprijinim pe oameni să nu suporte întreaga povară a ceea ce înseamnă creşterea preţurilor şi efectele pe care le produce inflaţia, doar că până nu vom avea o analiză, pe buget, pe cifre concret, nu doresc să fac nicio referire cu privire la cuantumul cu care va creşte salariul minim”, a spus Ciucă.

Citeşte şi: Plata salariilor în numerar ar putea să fie interzisă, iar toţi comercianţii obligaţi să accepte plata cu cardul