Premierul Nicolae Ciucă invită străinii să facă investiții în România: „Nivelul ridicat al încrederii în economia românească e dovedit”

Românii sărăcesc, alimentele s-au scumpit cu 40%, antreprenorii nu mai fac față facturilor, dar premierul susține că țara noastră reprezintă un punct excelent de investiții pentru străini.

06 nov. 2022, 23:55
Premierul Nicolae Ciucă invită străinii să facă investiții în România: „Nivelul ridicat al încrederii în economia românească e dovedit”

Prim-ministrul Nicolae Ciucă apreciază că România rămâne o destinaţie atractivă pentru investitorii din afara graniţelor, iar economia țării aduce noi oportunităţi pentru antreprenori.

„Creşterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în ţara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reuşit să compensăm efectele instabilităţii generate de războiul din apropierea graniţelor.

Nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit şi de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene. Potrivit datelor Oficiului Naţional pentru Registrul Comerţului, cel mai mare număr de societăţi cu participare străină aparţine investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradiţional în topul celor mai importanţi parteneri economici ai României”, a declarat premierul, duminică seara, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului, citat de Agerpres.

 

Anunțul lui Nicolae Ciucă pentru investitorii străini

 

Potrivit şefului Executivului, dinamica investiţiilor cu capital străin evidențiază încă un aspect deosebit de important și anume orientarea către activităţi din sectoare profesionale, administrative, ştiinţifice, tehnice şi telecomunicaţii.

„Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme şi investiţii asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi prin Programul de guvernare. Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, aşa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Duminică seara, fostul premier, Victor Ponta, a certat Guvernul României pentru că nu impune legi care să impoziteze multinaționalele. Un discurs asemănător pe marginea acestui subiect a avut și George Simion, tot duminică, la România TV.