Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru studenții din străinătate: „Avem o temere legată de revenirea voastră acasă”

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în cadrul Forumului Studenților Români de Pretutindeni, că este mândru de studenții care învață în străinătate, dar că există temeri cu privire la întoarcerea lor în țară.

24 aug. 2022, 11:31
Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru studenții din străinătate: „Avem o temere legată de revenirea voastră acasă”

Nicolae Ciucă a declarat, la Forumul Studenților Români de Pretutindeni, că studenții români din străinătate sunt un motiv de mândrie pentru țara noastră, dar că se teme de întoarcerea lor acasă.

„Pe de-o parte, ne bucurăm foarte mult și suntem mândri de reușita dumneavoastră, pe de altă parte avem acea temere legată de revenirea dumneavoastră acasă. Pentru că oricât de mult ne-am strădui să dezvoltăm proiecte, să punem în practică programe, toate acestea au coerență și punct final doar prin oameni, oameni care atunci când avem nevoie de ei din păcate câteodată trebuie să-i căutăm destul de bine pentru a putea să ne atingem nivelul de ambiție și să facem în așa fel încât să atingem standarde, așa cum dumneavoastră le întâlniți astăzi la universitățile în care vă desfășurați activitatea.”

Studenții români, motiv de mândrie pentru țară

Prim-ministrul a declarat că atât studenții din țară, cât și cei din străinătate sunt un motiv de bucurie, munca acestora reflectându-se în rezultatele obținute.

„Am avut o vară în care ne-am bucurat de foarte multe rezultate pe care elevii români le-au obținut la concursurile și olimpiadele la care au participat și împreună cu domnul ministru Cîmpeanu am reușit să identificăm și am reușit să începem acele modificări prin care cu adevărat să recunoaștem acest nivel excepțional pe care tinerii din România au reușit să-l demonstreze atât în țară, dar și în afara țării. Dumneavoastră faceți parte din acest element căruia nouă ne place să-i spunem excepțional de reprezentare, desfășurându-vă activitatea, studiind în diverse universități din Europa și din lume.”

Citește și: Sorin Cîmpeanu, pus într-o ipostază rușinoasă de studenți. Tinerii l-au contrazis public pe ministrul Educației

Citește și: Olimpic la matematică şi admis la o universitate pariziană, un elev din Gorj are nevoie de ajutor financiar. Părinții și-au vândut deja vitele și utilajele agricole pentru a-și susține copilul, dar nu e de ajuns