Premierul Nicolae Ciucă solicită tragerea la răspundere a tuturor celor vinovaţi de surparea podului din judeţul Neamţ. UPDATE: DNA a început urmărirea penală in rem pentru presupuse fapte de corupţie

Premierul Nicolae Ciucă a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovaţi de surparea podului de la Luţca, judeţul Neamţ. De asemenea, prim-ministrul a solicitat Ministerului Apărării urgentarea rezolvării problemei traficului din zona respectivă.

10 iun. 2022, 15:25

UPDATE: DNA a început urmărirea penala in rem pentru fapte de corupție privind fondurile și lucrările proiectului.

La Serviciul teritorial Bacău – Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat la data de 09.06.2022 un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat și consolidat, precum și împrejurările în care s-a redeschis circulația rutieră pe podul de la Luțca, județul Neamț, de peste râul Siret.

În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat al DNA transmis site-ului stiripesurse.ro

ŞTIRE INIŢIALĂ: Podul surpat din judeţul Neamţ a întrerupt desfăşurarea normală a traficului din zona localităţii Luţca. În acest context, premierul Ciucă a dat asigurări că responsabilii de acest incident vor fi traşi la răspundere cât mai curând cu putinţă. Totodată, a solicitat Ministerului Apărării Naţionale gestionarea de urgenţă a situaţiei, astfel încât traficul să fie reluat cât mai rapid.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus ca Ministerul Apărării Naţionale, începând de astăzi, să înceapă să găsească soluţii în privinţa podului surpat din judeţul Neamţ. Pentru ca atât cetăţenii din zona afectată cât şi cei care tranzitează această zonă să nu fie afectaţi, Ministerul Apărării Naţionale, începând de astăzi va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili transportul pe această zonă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Citeste si Ministerul Dezvoltării, verdict grav după prăbușirea podului din Neamț: „Obiectivul de investiţii nu a fost finalizat” / Ionel Arsene, de la CJ Neamț, ridică din umeri (FOTO + VIDEO)

Podul surpat din judeţul Neamţ a întrerupt desfăşurarea normală a traficului din zonă

Procurorii au deschis două dosare penale în urma surpării podului de pe Siret, eveniment în urma căruia două autovehicule, un camion și o autoutilitară frigorifică, au căzut de pe pod, iar şoferul unuia dintre autovehicule a suferit răni grave. Unul dintre dosare vizează vătămarea corporală din culpă, iar celălalt – abuzul în serviciu, ambele fiind deschise in rem.

Pompierii au fost anunţaţi, joi după-amiază, despre faptul că o parte din podul de peste râul Siret ce face legătura între localităţile Sagna şi Luţca s-a rupt.

Un autocamion şi o autoutilitară se aflau pe pod. În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanţii la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, urmând a fi preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman”, a transmis ISU Neamţ.

Citeste si ALERTĂ MAXIMĂ! Un pod peste Siret s-a rupt în două la doar 6 luni de la inaugurare VIDEO