Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor în perioada următoare. Orban: „Nu mai putem inventa noi motive”

Guvernul nu intentioneaza să mai majoreze salariile celor din sistemul public. Premierul Ludovic Orban a anuntat ca veniturile bugetarilor sunt rezonabile si nu se pot inventa noi motive de a creste salariile.

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 12:11
Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor în perioada următoare. Orban: „Nu mai putem inventa noi motive”

„Oamenii trebuie sa inteleaga: nu poti sa dai al doilea, al treilea salariu. O sa ajunga sa dea pentru orice moment al vietii înca un salariu. In sectorul public, veniturile sunt rezonabile. Nu mai putem inventa noi si noi motive de a creste salariale. Generarea de cheltuieli absurde provoaca grave dezechilibre”, a spus premierul Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernica, unde a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Produs în Arie Naturală Protejată”.

Citeşte şi: Care sunt cele 11 noi tipuri de salarii minime în funcţii de studii. Cel mai mare salariu minim depăşeşte 4.000 de lei

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, o lege care introduce salariul minim diferenţiat pentru angajaţi, în funcţie de pregătirea profesională. Actul normativ prevede că un angajat cu studii superioare finalizare, care şi-a luat doctoratul în domeniul în care-şi desfăşoară activitatea, trebuie să fie plătit cu cel puţin 4.460 de lei brut.

Vor exista 11 noi salarii minime a căror valoare diferă în funcţie de studii şi postul ocupat, în loc de cele trei salarii minime din prezent – salariul minim pentru cei fără studii superioare, pentru cei cu studii superioare și pentru cei din construcții.

În funcție de pregătire, cuantumul salariului brut lunar al angajatului se stabileşte prin aplicarea unui coeficient raportat la salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată (2.230 de lei).


loading...
Partenerii noștri