Premierul Orban amendat la cerere cu 3000 de lei pentru nepurtarea măştii şi fumat în sediul Guvernului

Ludovic Orban a plătit două amenzi în valoare de 3000 de lei, aproape cât venitul familiei înainte de a dveni premier după ce în spaţiul public a apărut o fotografie în care el şi alţi miniştri fumau în sediul Guvernului şi consumau alcool, fără a purta masca de protecţie în spaţiu închis.

RomaniaTV.net
30 mai 2020, 12:23
Premierul Orban amendat la cerere cu 3000 de lei pentru nepurtarea măştii şi fumat în sediul Guvernului

UPDATE: Surse guvernamentale au declarat, pentru MEDIAFAX, că premierul Ludovic Orban a sunat sâmbătă dimineața la Poliție ca să se întâlnească cu un comisar, după ce acesta a apărut într-o fotografie, alături de alți miniștri, fără mască și fumând în biroul său. 

 Ludovic Orban a sunat sâmbătă dimineața la poliţie pentru a se întâlni cu un comisar. S-a întocmit procesul verbal şi imediat premierul României a plătit online două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise.

Aceleaşi surse au precizat că şi ceilalţi miniștri care au apărut în poză vor face acelaşi lucru. Deja doi dintre ei au stabili cu oamenii legii o întâlnire marţi, iar după întocmirea procesului verbal vor plăti şi ei amenda.

Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat, sâmbătă, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3.000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

Consilierul lui Orban, după poza cu whisky şi ţigări de la Guvern: „Bucuria cârcotaşilor, i-am prins! Gata! Au belit-o!”

Aceasta vine după ce în spaţiul public a apărut o fotografie făcută într-un birou din Palatul Victoria cu Ludovic Orban şi mai mulţi oficiali care nu poartă măşti şi fumează în interior. Conform informaţiilor care au circulat în mediul online, întâlnirea ar fi avut loc de ziua premierului Orban.

 

Cele mai bune glume pe internet după apariţia fotografiei în care Ludovic Orban bea şi fumează cu miniştrii săi

„Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeaşi măsură de către orice cetăţean, indiferent de poziţia pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate, trebuie aplicate sancţiunile stabilite de lege, fără a face distincţie”, menţionează sursa citată.

Amenda, cât venitul prmierului înainte de dsemnare

Prim-ministru Ludovic Orban și-a publicat declarația de avere, pe site-ul Guvernului, la o lună de la preluarea mandatului. Potrivit documentului, el a avut în anul 2018 un venit mediu lunar de 3.083 de lei.

Potrivit declarației de avere, publicată ieri pe site-ul Guvernului, premierul locuiește în județul Ilfov, acolo unde deține împreuna cu soția, Mihaela Orban, o casă de vacanță cu suprafața de 200 de metri pătrați.

Ludovic Orban deține 50% din această locuință dobândită în anul 2014 printr-un contract de vânzare-cumpărare.

De asemenea, premierul a completat că deține și un autoturism Volkswagen Passat, fabricat în anul 2007 și a declarat că nu deține metale prețioase, obiecte de artă sau bijuterii. 

Citeşte şi: Ludovic Orban, şedinţă la Palatul Victoria cu ţigări şi alcool. Premierul şi miniştrii au lăsat măştile deoparte

La capitolul bani în conturi bancare, Orban a completat că soția sa deține peste 11.800 de euro, la două bănci: Raiffeisen și BCR. Familia Orban nu are, potrivit documentului, împrumuturi luate de la bănci.

În ceea ce privește veniturile, Ludovic Orban a încasat în anul fiscal 2018 bani pentru consultanță tehnică de la două firme: 28.356 de lei de la Revicond Canaltech SRL și 9.000 de lei de la SCP Doru Trăilă și Asociații. Această casă de avocatură aparține fostului soțul al Cristinei Trăilă, deputat PNL din 2017. Ea l-a înlocuit pe Eugen Nicolăescu. Potrivit sursei citate, Mihaela Orban nu a avut venituri în anul fiscal încheiat.