Premierul Orban l-a sunat pe poliţistul care s-a plâns că şefii îi încurajează să dea amenzi: „Să se termine cu goana după amenzi”

Poliţie Kovacs Valer din Timiș a anunţat pe Facebook că a fost sunat de premierul Ludovic Orban, după ce în urmă cu o zi se plânsese pe Facebook că polițiștii sunt încurajați să dea amenzi. Potrivit agentului, premierul l-a asigurat că nu există un asemenea ordin. "Dacă al doilea om în stat a înțeles că există legea dialogului social nr 62/2011 și este încă în vigoare, ar trebui să înțeleagă și șefii noștri!", a scris agentul de politie Kovacs Valer.

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 10:57
Premierul Orban l-a sunat pe poliţistul care s-a plâns că şefii îi încurajează să dea amenzi: „Să se termine cu goana după amenzi”

„Atunci când mergi la intervenție 112 și te sună al doilea om în stat

Am avut deosebita plăcere să port un dialog între mine ca sindicalist al polițiștilor și domnul prim ministru al Romaniei, Ludovic Orban.

Mă bucur nespus că în urma demersurilor făcute de mine am primit confirmarea ca s-a transmis șefilor în urmă cu două săptămâni să se termine cu goana după amenzi!!!

Dacă cineva vă va cere să aplicați sancțiuni nejustificate, să raportați, se face un abuz din partea superiorilor!! Noi suntem în slujba cetățenilor, nu invers!!!

Sper să ajungă acest mesaj la toți șefii care nu au auzit ce s-a transmis!!!

Dacă al doilea om în stat a înțeles că există legea dialogului social nr 62/2011 și este încă în vigoare, ar trebui să înțeleagă și șefii noștri!!! Dialogul rezolvă multe.

Cu respect, domnule prim ministru,
Demnitate și onoare.

Ma semnez același polițist activ,
Președinte de sindicat DECUS Timiș,
Agent șef de poliție Kovacs Valer”

Citeşte şi: Cum cer şefii din Poliţie ca agenţii să dea mai multe amenzi. „Vedeţi că se poate dacă se vrea!”

 

 

Poliţistul Valer Kovacs a vorbit marţi, într-un interviu acordat pentru Libertatea, despre presiunile făcute de şefii din Poliţie în timpul stării de urgenţă. Agentul a precizat că ar fi vorba despre o „competiţie între şefi”, iar „şefii ies în față cu cine are mai multe amenzi pe structură”.

Mai mult, agentul a publicat pe Facebook capturi dintr-o conversaţie purtată prin aplicaţia WhatsApp. Valer Kovacs a afirmat că atât el, cât şi colegul său de patrulă, au fost sunaţi marţi, la finalul turei, de către comisarul şef Radu Tufiş. Acesta i-a întrebat pe ambii poliţişti câte sancţiuni au dat, deşi, la final de program cei doi ar fi raportat situaţia.

„Ieri în jurul orei 20,00 colegul meu de patrulă a fost sunat de șeful direct, dl. Tufiș Radu și a fost întrebat câte sancțiuni are aplicate?! Am fost și eu întrebat telefonic același lucru!! Oare de ce?! În condițiile în care noi la sfârșitul programului întocmim raport cu toate activitățile desfășurate!!!”, a scris poliţistul. 

Tufiș le-a trimis subalternilor săi un mesaj primit de la alți șefi din Poliţie legat de activitatea din teren şi numărul de amenzi aplicate. Unul dintre poliţiştii din grupul de WhatsApp a spus ironic „și eu mai mint, dar nici chiar așa”, după ce a constatat că în timpul acţiunii au fost sancţionaţi nouă biciclişti, deşi numărul acestora s-a diminuat odată cu instituirea stării de urgenţă.

Valer Kovacs afirmă că nu poliţiştii sunt într-o competiţie pentru a dat multe amenzi, ci şefii. Potrivit agentului, cine are mai multe amenzi pe structură primeşte salarii de merit şi poate fi avansat mai devreme.

Întrebat despre presiunile exercitate de şefi, Valer Kovacs a dat un exemplu: „”Haideți că se poate, uitați la alte structuri, uitați la ăia câte amenzi au. La noi de ce nu se poate?”

Potrivit 9am, Valer Kovacs susţine că a fost sancţionat de câteva ori pentru astfel de informaţii pe care le-a făcut publice. În calitate de lider de sindicat, spuen că în ultimele două săptămâni a primit două sancţiuni şi se aşteaptă să fie sancţionat din nou, în urma imaginilor pe care le-a publicat pe Facebook.