Cum cer şefii din Poliţie ca agenţii să dea mai multe amenzi. „Vedeţi că se poate dacă se vrea!”

Valer Kovacs, un poliţist din cadrul IPJ Timiş şi preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor DECUS, filiala Timiş, susţine că şefii din Poliţie fac presiuni asupra subalternilor pentru a da mai multe amenzi în timpul stării de urgenţă. Agentul a publicat şi dovezi pentru a-şi susţine afirmaţiile.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 17:26

Poliţistul Valer Kovacs a vorbit marţi, într-un interviu acordat pentru Libertatea, despre presiunile făcute de şefii din Poliţie în timpul stării de urgenţă. Agentul a precizat că ar fi vorba despre o „competiţie între şefi”, iar „şefii ies în față cu cine are mai multe amenzi pe structură”.

Mai mult, agentul a publicat pe Facebook capturi dintr-o conversaţie purtată prin aplicaţia WhatsApp. Valer Kovacs a afirmat că atât el, cât şi colegul său de patrulă, au fost sunaţi marţi, la finalul turei, de către comisarul şef Radu Tufiş. Acesta i-a întrebat pe ambii poliţişti câte sancţiuni au dat, deşi, la final de program cei doi ar fi raportat situaţia.

Tufiș le-a trimis subalternilor săi un mesaj primit de la alți șefi din Poliţie legat de activitatea din teren şi numărul de amenzi aplicate. Unul dintre poliţiştii din grupul de WhatsApp a spus ironic „și eu mai mint, dar nici chiar așa”, după ce a constatat că în timpul acţiunii au fost sancţionaţi nouă biciclişti, deşi numărul acestora s-a diminuat odată cu instituirea stării de urgenţă.

Valer Kovacs afirmă că nu poliţiştii sunt într-o competiţie pentru a dat multe amenzi, ci şefii. Potrivit agentului, cine are mai multe amenzi pe structură primeşte salarii de merit şi poate fi avansat mai devreme.

Întrebat despre presiunile exercitate de şefi, Valer Kovacs a dat un exemplu: „”Haideți că se poate, uitați la alte structuri, uitați la ăia câte amenzi au. La noi de ce nu se poate?”

Potrivit 9am, Valer Kovacs susţine că a fost sancţionat de câteva ori pentru astfel de informaţii pe care le-a făcut publice. În calitate de lider de sindicat, spuen că în ultimele două săptămâni a primit două sancţiuni şi se aşteaptă să fie sancţionat din nou, în urma imaginilor pe care le-a publicat pe Facebook.

Sindicatul poliţiştilor se revoltă după anunţul lui Vela: „Voi daţi, conform legii, sfânta amendă, nu Sfânta Lumină”


loading...
Partenerii noștri