Premierul Orban nu crede că PSD, ALDE şi Pro România nu vor vota prelungirea stării de urgenţă: „Şi-ar asuma o răspundere uriaşă”

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi seară, că nu crede că celelalte partide vor vota împotriva prelungirii stării de urgenţă.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 19:47
Premierul Orban nu crede că PSD, ALDE şi Pro România nu vor vota prelungirea stării de urgenţă: „Şi-ar asuma o răspundere uriaşă”

„Cu cât avem mai putine persoane care se imbolnavesc cu atat varful epidemiei va fi mai redus si vom reveni mai usor. Limitarea raspandirii e detereminata de restrictiile masurilor impuse.

Imi pare rau ca sunt lideri care sunt mai putin maturi decat cetatenii.

Ca Guvern suntem deschisi la orice propunere. Sigur ca nu poti modifica decretul prezidential.

Pe de alta parte, ca si la instituirea starii de urgenta am incercat sa tinem cont de propuneri care pot fi bune si utile, nu de propuneri care parca sunt nascute de oameni care si-au pierdut uzul ratiunii si legatura cu realitatea.

Nu cred ca totusi vor vota impotriva decretului pentru ca si-ar asuma o raspundere uriasa.

Nu poti ignora toate punctele de vedere ale medicilor epidemiologi, ale specialiștilor.

Practic, a nu vota decretul este de incetare a starii de urgenta si a oricarei masuri adoptate.  Înseamna ca practic nu va mai exista nicio limitare a deplasarilor, nici o restrictie a activitatilor culturale, sportive, economice pentru care s-au impus restrictii, deci nu mai exista din partea autoritatilor nicio posibilitate de a determina limitarea raspandirii virusului.

Citeşte şi: STARE DE URGENŢĂ prelungită cu 30 de zile în România. Klaus Iohannis: „Am emis decretul”. Care sunt noile restricţii

Eu nu cred ca cineva isi poate asuma o astfel de raspundere, mai ales ca prognozele de arata ca nu am trecut de varf, si ca vârful va fi intre 20 aprilie si 5 mai. Pana nu ai trecut de varf, orice relaxare a masurilor impuse poate sa duca la cresterea numarului de infectari”, a declarat premierul Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

Astăzi, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declară că nu va vota prelungirea stării de urgenţă, acuzând că la adăpostul acestei măsuri „creşte lipsa de transparenţă” şi este deschis „drum liber abuzurilor”.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu nu va vota prelungirea stării de urgenţă. „La adăpostul ei se deschide drum liber abuzurilor”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, luni, trebuie să existe „un proiect foarte clar de întoarcere la muncă, nu întoarcere pe stadion, nunţi şi distracţie în parc” pentru că „dacă nu muncim, o să stăm 10 ani în criză economică”.

Marcel Vela, liderul interimar al PSD, a explicat, marţi, că parlamentarii social-democraţi au de ales între două rele la votul din Legislativ privind prelungirea stării de urgenţă cu 30 de zile. De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat că PSD a pregătit un plan de măsuri economice pentru români şi pentru firmele afectate de criza generată de pandemia de coronavirus.