Orban nu exclude asumarea răspunderii pe Legea bugetului, dacă actul normativ nu este adoptat în Parlament până la finalul anului

Premierul Ludovic Orban nu exclude posibilitatea asumării răspunderi pe Legea bugetului, dacă există ”risc major” ca actul normativ să nu fie adoptat în Parlament până la finalul anului.

RomaniaTV.net
11 dec. 2019, 13:35
Orban nu exclude asumarea răspunderii pe Legea bugetului, dacă actul normativ nu este adoptat în Parlament până la finalul anului

”Există şi această posibilitate, dar, când vom lua o decizie, o să o facem public”, a spus premierul Ludovic Orban, care a precizat că asumarea răspunderii ”este net superioară din punct de vedere democratic”.

Orban a precizat că se va ajunge la asumarea răspunderii dacă există „risc major” ca bugetul pe 2020 să nu fie adoptat până la 31 decembrie, purtând discuţii cu partidele parlamentare pentru a obţine o majoritate care să susţină proiectul de buget propus de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii grupurilor parlamentare ale partidelor care au susţinut învestirea Guvernului. Au fost invitaţi la discuţiile care se desfăşoară la Palatul Parlamentului reprezentanţii USR, ALDE, UDMR, Pro România, PMP şi ai grupului minorităţilor naţionale. Temele de discuţie sunt proiectele de lege pe care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea.

Orban a mai afirmat că există posibilitatea de a convoca o şedinţă de Guvern pentru vineri pentru o primă lectură a Legii bugetului.