Premierul Poloniei: Există forţe care acţionează pentru slăbirea şi chiar dezintegrarea Ucrainei

Premierul polonez, Donald Tusk, a afirmat sâmbătă seară că există forţe care ameninţă integritatea teritorială a Ucrainei, fără să precizeze natura acestora, scrie AFP.

RomaniaTV.net
22 feb. 2014, 21:06
Premierul Poloniei: Există forţe care acţionează pentru slăbirea şi chiar dezintegrarea Ucrainei

„Nu spun aceasta pentru a stârni teamă cuiva, dar se vede clar că există forţe care doresc să aducă în discuţie integritatea Ucrainei”, a declarat prim-ministrul polonez pentru postul particular de televiziune TVN24.

„Trebuie să spunem cu fermitate şi în mod clar că acest scenariu nu poate fi avut în vedere, însă ameninţările sunt reale”, a subliniat el.

„Va veni vremea când lumea va afla cu foarte precis cine a acţionat, şi de ce, pentru a slăbi şi chiar a dezintegra Ucraina”, a mai spus premierul Donald Tusk , adăugând că în prezent este foarte important ca pacea, foarte fragilă, să fie menţinută.

„Fără îndoială că situaţia este dinamică şi din punct de vedere economic. Dificultăţile abia încep”, a atras el atenţia.

Parlamentul de la Kiev a decis sâmbătă să o elibereze din închisoare pe opozanta Iulia Timoşenko şi a hotărât convocarea alegerilor prezidenţiale anticipate pe 25 mai, destituindu-l de facto pe Viktor Ianukovici care a refuzat să demisioneze