UCRAINA: Parlamentul a votat ÎNLĂTURAREA lui Ianukovici şi a stabilit alegeri ANTICIPATE în mai LIVE VIDEO

Parlamentul ucrainean l-a declarat pe preşedintele Viktor Ianukovici incapabil din punct de vedere constituţional de a-şi exercita funcţia. De asemenea, Legislativul de la Kiev a votat pentru ca alegerile prezidenţiale anticipate să aibă loc pe data de 25 mai. 

RomaniaTV.net
22 feb. 2014, 16:11
UCRAINA: Parlamentul a votat ÎNLĂTURAREA lui Ianukovici şi a stabilit alegeri ANTICIPATE în mai LIVE VIDEO

UPDATE 19.40 Viktor Ianukovici ar fi încercat să plece din Ucraina în Rusia, dar a fost împiedicat de către grăniceri, susţine noul preşedinte al Parlamentului, Oleksandr Turcinov. „Ianukovici se ascunde undeva în regiunea Doneţk”, a mai spus Turcinov.

O nouă ştire incendiară vine de la Kiev, unde Parlamentul ucrainean l-a declarat pe preşedintele Viktor Ianukovici incapabil din punct de vedere constituţional de a-şi exercita funcţia şi a stabilit desfăşurarea de alegeri prezidenţiale anticipate pe data de 25 mai a.c., relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

După această decizie, deputaţii s-au ridicat în picioare, au aplaudat şi au intonat Imnul Naţional, precizează Reuters.

Iulia Timoşenko a fost ELIBERATĂ din închisoare şi s-a alăturat protestatarilor

Poliţia ucraineană s-a declarat sâmbătă „de partea poporului”, arătând că împărtăşeşte dorinţa de „schimbare rapidă”, anunţ ce a fost făcut într-un comunicat. De asemenea, fostul premier ucrainean, Iulia Timoşenko, a fost eliberată „imediat” din închisoare. După ce a părăsit penitenciarul, Timoşenko s-a dus direct în Piaţa Independenţei, pentru a se alătura protestatarilor.

UPDATE Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko a fost eliberată sâmbătă din spitalul din Harkov unde ea s-a aflat sub pază majoritatea timpului de când a fost condamnată la închisoare, în 2011, şi se îndreaptă către Kiev, unde va merge în Piaţa Independenţei.

Fost prim-ministru, Iulia Timoşenko, cel mai înverşunat rival al preşedintelui Viktor Ianukovici, i-a salutat la ieşire pe jurnalişti şi pe simpatizanţi din maşina care o transporta de la spitalul din Harkov, unde a primit îngrijiri medicale pentru hernie de disc.

Potrivit aliatului său, Arseni Iaţeniuk, dna Timoşenko va lua avionul până la Kiev, unde va merge în Piaţa Independenţei.

UPDATE Agenţia de ştiri UNIAN a informat că preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici se află la Harkov şi că s-ar pregăti să îşi prezinte demisia, după cum au informat surse din anturajul său. De la Kiev, fostul guvern a anunţat că predă paşnic puterea noului guvern.

Paşi uriaşi s-au făcut în numai câteva ore după ce preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici a părăsit Kievul, abandonând reşedinţa prezidenţială şi celelalte reşedinţe, pentru a se ascunde ca să nu cadă pradă furiei poporului. 

Poliţia ucraineană s-a declarat sâmbătă „de partea poporului”, arătând că împărtăşeşte dorinţa de „schimbare rapidă”, anunţ ce a fost făcut într-un comunicat publicat în numele tuturor efectivelor Ministerului de Interne pe site-ul oficial al instituţiei, potrivit agenţiilor de stiri străine.

 

Citeşte şi PARLAMENTUL ucrainean are un NOU PREŞEDINTE: Olexandr Turcinov a fost ales şef al LEGISLATIVULUI de la Kiev

„Poliţia este în slujba poporului şi îi împărtăşeşte în întregime dorinţa de schimbare rapidă”, se afirmă în comunicat. „Aducem un omagiu morţilor” din violenţele din această săptămână de la Kiev, în număr de 80, se mai spune în textul comunicatului.

UCRAINA: Protestatarii CONTROLEAZĂ clădirea administraţiei prezidenţiale. Ianukovici se ASCUNDE

Parlamentul ucrainean a votat sâmbătă o rezoluţie privind eliberarea imediată din închisoare a fostului premier Iulia Timoşenko, transmite AFP, citată de Agerpres.

Textul, votat cu 322 de voturi, „prevede eliberarea imediată a Iuliei Timoşenko pe baza unei decizii a Curţii Europene” a Drepturilor Omului, a declarat deputatul Viktor Şveţ, jurist al partidului Batkivşcina, din care face parte Timoşenko.

În primele ore ale după-amiezii de sâmbătă, o purtătoare de cuvânt a fostului premier ucrainean, Nataşa Lisova, a confirmat agenţiei Associated Press că Iulia Timoşenko a fost eliberată din închisoarea din Harkiv, unde fusese încarcerată de către regimul lui Ianukovici, acum doi ani, potrivit The Guardian.