Victor Ponta, interimar la Ministerul Culturii. Băsescu a semnat decretul

Premierul Victor Ponta preia interimatul la Ministerul Culturii, după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi că a semnat decretul de revocare din funcţia de ministru al Culturii a lui Kelemen Hunor. 

RomaniaTV.net
10 oct. 2014, 06:07
Victor Ponta, interimar la Ministerul Culturii. Băsescu a semnat decretul

Victor Ponta va fi interimar la Cultură pentru maximum 45 de zile. Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretul prin care premierul este desemnat ministru interimar al Culturii, viceprim-ministru, informează Administraţia Prezidenţială.

Decretul de revocare din funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier a lui Kelemen Hunor a fost semnat joi de şeful statului şi publicat vineri în Monitorul Oficial.

Aştept de trei luni un înlocuitor pentru ministrul Culturii, constat că Guvernul nu face nici măcar gestul minimal nu de a nominaliza un ministru al Culturii, ci de a desemna ministru interimar la Cultură dintre membrii Guvernului, lucru pe care putea să-l facă foarte uşor premierul. Am semnat decretul de revocare a domnului Kelemen Hunor. Cred că niciodată nu am avut atâta răbdare cu Guvernul câtă am avut în cazul lui Hunor, dar se pare că s-a întrecut măsura‘, a declarat, joi, Traian Băsescu la Palatul Cotroceni.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi seară, că a vorbit cu premierul Victor Ponta, care va anunţa vineri persoana care va asigura interimatul la conducerea Ministerului Culturii, dar a precizat că UDMR nu va renunţa nici la portofoliul respectiv, nici la funcţia de vicepremier.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi că a semnat decretul de revocare din funcţia de ministru al Culturii a lui Kelemen Hunor, menţionând că a aşteptat trei luni desemnarea unui înlocuitor sau a unui ministru interimar, dar „se pare că s-a întrecut măsura”.