Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu: „Omuleţii verzi’ pot ateriza şi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, dacă doresc”

Premierul moldovean Ion Chicu a comentat, pentru postul de radio Europa Liberă, afirmaţiile unor experţi în securitate de la Chişinău, potrivit cărora construcţia unui aeroport la Bălţi ar implica o serie de riscuri de securitate pentru Republicii Moldova, cum ar fi o invazie a "omuleţilor verzi". Sintagma "omuleţi verzi" desemnează soldaţi ruşi fără însemne, care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014,  informează portalul Deschide.md.

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 19:19
Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu: „Omuleţii verzi’ pot ateriza şi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, dacă doresc”

„Haideţi să fim serioşi, ‘omuleţii verzi’, dacă vor să vină – dar asta e aşa o discuţie sterilă – vor ateriza unde îşi doresc, chiar şi în Piaţa Victoriei. Ce trebuie să le faci aeroport ca ei să vină? Sau unde au fost, ei au aterizat pe aeroporturi? (…) Noi vorbim despre lucruri serioase, vorbim de dezvoltarea infrastructurii Republicii Moldova. Ori fără infrastructură – fie drumuri, aeroporturi, căi ferate – nu avem cum să ieşim din situaţia în care suntem”, a declarat premierul Chicu.

„Dacă e vorba de securitate, oare cineva crede la modul serios că noi o să luptăm cu nu ştiu ce paraşutişti, cu trupe de desant sau cu oricine altcineva? Noi avem, bineînţeles, acorduri, securitate, nu aşa se apără o ţară…Despre ce discutăm noi? Despre lucruri chiar uneori hilare, nu vă supăraţi…”, a continuat Chicu.

„Am auzit şi eu istoria asta cu ”omuleţii verzi’, ”albaştri’ sau nu ştiu de care culoare. Ce dacă noi mai avem un aeroport, riscul ca ‘omuleţii verzi’ să aterizeze acolo este mai mare? De ce nu ar ateriza la Chişinău?”, s-a întrebat premierul moldovean retoric.

Citeşte şi: Semnal de ALARMĂ în Republica Moldova: INVAZIE de OMULEŢI VERZI


loading...