Semnal de ALARMĂ în Republica Moldova: INVAZIE de OMULEŢI VERZI

Când se vorbeşte despre 'omuleţi verzi', se vorberşte, de fapt, despre extratereştri. Dar nu  este cazul şi în Republica Moldova, unde "omuleţii verzi" înseamnă cu totul altceva, fiind nişte agenţi ruşi care racolează tineri pe care îi instruiesc în arta destabilizării unor regimuri politice şi ţări. 

08 sept. 2014, 11:58

Rusia intenţionează să destabilizeze situaţia din Republica Moldova, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Kiev, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Andrii Lisenko, citat de agenţia de presă Unian.

‘Rusia încearcă să destabilizeze situaţia nu numai în Ucraina, dar şi în alte ţări. Pe teritoriul Republicii Moldova sunt prezenţi aşa-numiţii ‘omuleţi verzi’ ce racolează tineri şi îi iniţiază în tehnici de dezinformare, cum să acţioneze în situaţii excepţionale şi să utilizeze arme de calibru mic’, a afirmat Lâsenko, făcând referire la o declaraţie făcută de fostul ministru adjunct de interne moldovean Ghenadie Cosovan.

Citeşte şi Vlad Filat: Republica Moldova este pregătiră să ADERE la UE în 2020

Potrivit lui Lisenko, mai mult de 500 de persoane au fost recrutate în sudul Republicii Moldova, fiind ulterior instruite la Rostov, Moscova, în Transnistria şi Bălţi. La 21 august, autorităţile din Transnistria au declarat mobilizarea rezerviştilor pentru exerciţii pe o perioadă de o lună de zile.

Citeşte şi Diplomaţii ruşi iau în batjocură războiul din Ucraina cu TANCURI de JUCĂRIE

‘Omuleţii verzi’ au fost etichetaţi militarii ruşi care au apărut în uniforme fără însemne în Crimeea, cu o lună înainte de anexarea oficială a peninsulei ucrainene la Rusia. Moscova a negat prezenţa trupelor sale în peninsula din sudul Ucrainei, indicând că în teren a acţionat doar aşa-numita forţă de autoapărare locală. Ulterior, însuşi preşedintele rus Vladimir Putin i-a decorat pe militarii care au participat la evenimentele ce au dus la anexarea Crimeii la Federaţia Rusă în luna martie.


loading...