Premierul României, despre redeschiderea restaurantelor din mall şi hoteluri: „Vom analiza, asta este solicitarea HORECA”

Ludovic Orban a declarat, luni, faptul că autorităţile se află într-un dialog permanent cu reprezentanţii HORECA. Mai mult decât atât, premierul României susţine că sunt deschişi să discute de adoptarea de noi măsuri de relaxare, în funcţie de evoluţia pandemiei.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 09:17
Premierul României, despre redeschiderea restaurantelor din mall şi hoteluri: „Vom analiza, asta este solicitarea HORECA”

Premierul României a declarat că solicitarea de bază a partenerilor din Horeca este redeschiderea restaurantelor din mall şi hoteluri. Cu toate acestea decizia va fi luată în funcţie de situaţia epidemiologică.

Citeşte şi: Starea de alertă ar putea fi PRELUNGITĂ din nou. „Dacă nu apar ameliorări, cel mai probabil vom prelungi”

„Suntem într-un dialog permanent, chiar cotidian când vom avea decizii de luat. Dacă avem o îmbunătăţire a situaţiei din punct de vedere epidemiodologic, suntem deschişi să discutăm de adoptarea de noi măsuri de relaxare, asta depinde de evoluţia epidemiei. Dacă vom lua astfel de decizii, le vom face publice. Redeschiderea restaureante din mall şi hoteluri, asta este solicitarea de bază a partenerilor din Horeca. Vom analiza” , a declarat premierul României.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că Guvernul ia în calcul prelungirea stării de alertă în cazul în care nu vor exista „reduceri semnificative” privind numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus. De asemenea, şeful Executivului a dat asigurări că nu vor fi aplicate restricţii suplimentare în aşa fel încât să nu fie afectată economia.

„Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic pe baza datelor pe care le avem până astăzi. Dacă nu apăr ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil atunci vom prelungi starea de alertă”, a explicat Ludovic Orban.