Premierul rus Dmitri Medvedev: Lupta Statelor Unite nu este împotriva terorismului, ci împotriva Administraţei siriene

Publicat: Miercuri, 19 Aprilie 2017 16:42 // Actualizat: Miercuri, 19 Aprilie 2017 16:42 // Sursa: romaniatv.net

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri, după prezentarea raportului anual al guvernului, că Statele Unite luptă împotriva Administraţiei din Siria, nu împotriva teroriştilor, notează site-ul agenţiei Tass.

"În timpul campaniei electorale, partenerii noştri americani au declarat că vor lupta împotriva aşa-numitului Stat Islamic. Au spus că nu contează care este regimul politic în Siria, pentru că lupta împotriva terorismului este obiectivul principal. Dar ce vedem acum? Primul pas pe care l-a făcut noua administraţie americană în Siria a fost un atac asupra unor trupe guvernamentale. Asta înseamnă că lupta lor nu este împotriva terorismului, ci împotriva guvernului sirian", a spus Medvedev în Parlamentul Rusiei.

Premierul rus a adăugat că "intensificarea tensiunilor în zonă va conduce doar la distrugerea statului sirian şi la o victorie a teroriştilor, aspectele care nu se potrivesc deloc cu planurile noastre".

Medvedev a subliniat că Guvernul şi Ministerul Apărării vor continua munca privind situaţia din Siria şi a precizat că "Rusia nu poate influenţa abordarea omologilor noştri, care au încercat să unească diverse forţe politice în NATO".

Dmitri Medvedev susţine că, potrivit legislaţiei internaţionale, atacul SUA în Siria a fost "un act de agresiune militară", în timp ce implicarea Rusiei pentru rezolvarea crizei siriene a fost bazată pe "invitaţia primită de la guvernul sirian legitim".

"Americanii au folosit forţa fără permisiunea ONU, prin urmare au încălcat legislaţia internaţională. Nu ştim ce se va întâmpla în continuare, dar gruparea Stat Islamic a beneficiat de pe urma acestei agresiuni, pentru că le-a dat mână liberă să continue acţiunile violente", a conchis premierul Rusiei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dmitri Medvedev premierul rus Siria SUA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
23 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H