Premierul și sindicaliștii din Sănătate au agreat o soluție mai simplă de ocupare a posturilor vacantate din sistemul medical

Premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții sindicatelor din sănătate au agreat, astăzi, în cadrul consultărilor de la Palatul Victoria, debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sectorul sanitar, care să fie aplicată începând de anul viitor.

13 dec. 2023, 18:36
Premierul și sindicaliștii din Sănătate au agreat o soluție mai simplă de ocupare a posturilor vacantate din sistemul medical

Pentru asigurarea continuității serviciilor medicale, va fi aprobată de Guvern o soluție legislativă care să permită ca fiecare post vacantat în sistemul public de sănătate să fie ocupat prin concurs, fără a mai fi nevoie de Memorandum adoptat în ședința de Guvern. Această măsură va simplifica procedura de ocupare prin concurs a posturilor vacantate din sistemul public de sănătate.

De asemenea, reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor din sănătate au discutat găsirea unor soluții de angajare în sistemul public de sănătate a tinerilor medici specialiști.

Perspectiva creșterilor salariale pentru angajații din sistemul de sănătate și eliminarea inechităților salariale au fost, de asemenea, discutate, în contextul aprobării de către Guvern a proiectului de buget pentru anul viitor.

Consultările între reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor din sănătate vor continua.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu au participat la întâlnirea de la Palatul Victoria vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful Cancelariei Prin-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, secretarul de stat din Ministerul Finanțelor, Mihai Diaconu, consilierii de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Carmen Orban și Minel Ivașcu.