Premierul Sloveniei a răbufnit după protestul împotriva măsurilor de combatere a pandemiei: „Treziţi-vă!”

Premierul Sloveniei a declarat că numărul cazurilor de coronavirus este în creştere şi le-a cerut celor care protesteată împotriva interdicţiei de circulaţie impuse de guvern 'să se trezească', transmite dpa.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 13:49
Premierul Sloveniei a răbufnit după protestul împotriva măsurilor de combatere a pandemiei: „Treziţi-vă!”

‘Numărul de infecţii este în creştere. Astăzi vor fi peste 1100. Treziţi-vă’, a declarat liderul conservator marţi seara, ca reacţie la un protest la Maribor împotriva măsurilor de combatere a epidemiei de coronavirus.

Peste 100 de manifestanţi au participat la demonstraţia împotriva interdicţiei de circulaţie între orele 21 şi 6, începând de marţi seara, scrie agerpres.ro.

Ultimele date arată că prognoza lui Jansa a fost optimistă: miercuri s-au confirmat în Slovenia 1503 cazuri noi, mult peste recordul precedent de 898 înregistrat în 16 octombrie. Mai mult de un sfert din cele 5891 de teste au fost pozitive. Populaţia ţării este puţin sub 2,1 milioane.

În afară de restricţia de circulaţie, de marţi slovenilor le este interzis să călătorească dintr-o regiune în alta, iar în public nu sunt permise grupurile mai mari de şase persoane. Sunt interzise orice evenimente sau ceremonii, inclusiv nunţile şi slujbele religioase. Noile reguli sunt mai stricte decât cele de săptămâna trecută, când grupurile erau limitate la zece persoane, iar restricţiile de călătorie se aplicau doar în şapte din cele 12 regiuni ale ţării.

Citeşte şi Stare de epidemie în Slovenia, timp de 30 de zile. Restricţiile au fost reintroduse, după ce fuseseră ridicate pe 30 mai


loading...
Partenerii noștri