Premierul Suediei, apel către populaţie după înmulţirea cazurilor de COVID: Anulaţi toate activităţile care nu sunt necesare

Premierul Suediei a lansat un apel către populaţie, după ce a crescut numărul de cazuri şi de decese provocate de coronavirus. Şeful Guvernului de la Stockholm anunţă că și această țară, care a abordat pandemia cu măsuri mai puțin stricte, va trebuie să își revizuiască strategia.

24 nov. 2020, 09:19
Premierul Suediei, apel către populaţie după înmulţirea cazurilor de COVID: Anulaţi toate activităţile care nu sunt necesare
Premierul Suediei a lansat un apel către populaţie după înmulţirea cazurilor de covid

Premierul Suediei, Stefan Löfven face apel la populaţie să amâne sau să anuleze toate acele activităţi care nu sunt necesare. Motivul invocat de șeful Guvernului de la Stockholm a fost creșterea cazurilor și a deceselor în Suedia, în timpul acestei toamne.

”Anulați sau amânați toate acele lucruri pe care ați dori să le faceți, dar nu sunt necesare”, a spus premierul Suediei.

Stefan Löfven a explicat care sunt motivele acestei schimbări de abordare.

„Prea mulți au neglijat recomandările, în timpul toamnei. Acum este noiembrie. Sănătatea și viața oamenilor sunt încă în pericol. Și pericolul crește. Mai mulți oameni se infectează”, a mai spus Löfven.

Citeşte şi Suedia anunţă noi măsuri pentru a controla pandemia. Liceele vor putea desfăşura cursuri online

Premierul Suediei, recomandări pentru populaţie

Fiți la curent cu liniile directoare și recomandările valabile acolo unde vă aflați.

Întâlniți-vă numai oameni cu care locuiți.

Dacă locuiți singur, alegeți unul sau cel mult doi prieteni cu care să socializați. Dar păstrați distanța.

Rămâneți acasă la cel mai mic simptom.

Spălați-vă mâinile des și cu atenție.

Pentru angajatori: dacă puteți, faceți posibil ca angajații să lucreze de acasă.

”Când coronavirusul a ajuns în țara noastră, am convenit să ne asumăm responsabilitatea. Ne-am asumat responsabilitatea pentru Suedia. Ne-am protejat pe noi înșine, pe cei dragi și pe oameni pe care nici măcar nu îi cunoaștem. Ne-am asumat responsabilitatea și am oferit personalului din asistența medicală și socială șansa de a face față crizei acute. Am făcut-o împreună.

Aceasta este forța noastră, forța Suediei. Dar acum vedem cum oamenii încep să își asume din nou responsabilitatea. Modul în care călătoriile sunt în scădere și creșterea muncii la domiciliu. Continuați așa – și rezistați. Dar toată lumea trebuie să facă mai mult”,a  mai adăugat premierul suedez.