Suedia impune restricţii privind adunările publice, în timp ce valul al doilea de Covid 19 ia amploare

Guvernul suedez a decis luni să limiteze drastic dimensiunile adunărilor publice, bănuind că acestea au contribuit decisiv la creşterea numărului de infectări zilnice cu noul coronavirus, care începe să pună presiune pe sistemul de sănătate din ţara scandinavă.

16 nov. 2020, 17:25
Suedia impune restricţii privind adunările publice, în timp ce valul al doilea de Covid 19 ia amploare

Suedia impune restricţii cu privire la numărul de persoane care pot participa la adunări publice de orice fel, în încercarea de a limita al doilea val de Covid 19, care a dus la o aglomerare a sistemului de sănătate, anunţă Reuters.

Toate localurile care vând băuturi alcoolice în Suedia se vor închide la ora 22.30, începând de pe 20 noiembrie.

„Ne confruntăm cu o situație care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în poziția în care am fost în primăvară”, a declarat premierul Stefan Lofven.

Recent, autoritățile din 13 regiuni din cele 21 ale Suediei au emis recomandări pentru populație, printre acestea numărându-se și evitarea contactului fizic cu persoane din afara locuinței.

Suedia impune restricţii ale numărului de persoane care participă la adunări publice

Autorităţile suedeze nu mai au aceeaşi abordare relaxată a pandemiei ca în timpul verii şi au anunţat că restrâng drastic numărul persoanelor care pot participa la întruniri publice, de la 300 la maximum 8.

„Aceasta este noua normă pentru întreaga societate. Nu mergeţi la sala de sport, nu mergeţi la bibliotecă, nu organizaţi cine. Anulaţi tot.”, a spus premierul Stefan Lofven.

Citeşte şi: Restricţii severe anti-Covid, încă 4-5 luni. Ministrul german al Economiei avertizează că lupta cu virusul va fi lungă