Premierul turc anunţă prelungirea stării de urgenţă în ţară

Premierul Turciei, Binali Yildirim, a declarat vineri după-amiază că va propune prelungirea cu trei luni a stării de urgenţă, care a fost implementată la scurt timp după lovitura de stat eşuată din noaptea de 15-16 iulie.

RomaniaTV.net
14 iul. 2017, 11:36
Premierul turc anunţă prelungirea stării de urgenţă în ţară

Actuala stare de urgenţă ar urma să expire săptămâna viitoare. Anunţul prelungirii stării de urgenţă a fost făcut înainte de aniversarea unui an de la lovitura de stat eşuată împotriva regimului preşedintelui Erdogan.

Ankara îl acuză pe clericul islamist Fethullah Gulen, care a fost anterior un aliat apropiat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, de orchestrarea loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie, ce a declanşat o campanie guvernamentală de eliminare a aşa-zişilor gulenişti din instituţiile de stat, precum şi presă.

Însă, statele occidentale au criticat campania guvernamentală de eliminare a aşa-zişilor gulenişti din instituţiile de stat, precum şi din presă, ridicând totodată întrebări cu privire la tratamentul ”inuman” la care ar fi supuşi puciştii capturaţi, potrivit news.ro.

Citeşte şi Noi arestări în Turcia. Ankara vizează peste o sută de angajaţi din domeniul tehnologic implicaţi în puciul eşuat

Fethullah Gulen, care locuieşte din 1999 în autoexil din Pennsylvania, neagă toate acuzaţiile. Adepţii săi gestionează o reţea globală de şcoli şi întreprinderi comerciale, care au legături cu mişcarea gulenistă, considerată grupare teroristă de către Ankara.