Premierul Ungariei acuză statele UE că s-au lăsat atrase de războiul din Ucraina. Viktor Orban: Sper din suflet că Europa să nu se bage în treaba asta până la gât

Premierul Ungariei, Viktor Orban, condamnă sprijinul european pentru Ucraina și acuză statele UE că s-au lăsat atrase de războiul dintre Rusia și Ungaria.

09 ian. 2023, 13:30
Premierul Ungariei acuză statele UE că s-au lăsat atrase de războiul din Ucraina. Viktor Orban: Sper din suflet că Europa să nu se bage în treaba asta până la gât

Premierul Ungariei, Viktor Orban, acuză statele UE că s-au lăsat atrase de războiul din Ucraina.

”O mare parte din Europa este deja implicată în acest război. S-au lăsat atrași în război.

Cei care transportă arme sunt parte din război. Cel puțin până la glezne.

Citește și: Emmanuel Macron, reacție surprinzătoare: „Vladimir Putin nu e dezagrabil când îl întâlnești. Acesta este paradoxul”

Cei care antrenează soldații uneia dintre părți sunt băgați în asta până la genunchi.

Aceia care nu doar antrenează soldați, dar oferă ajutor operațional… Cei care antrenează trupe sunt legați de acest război.

Dacă pentru un an întreg una dintre tabere este finanțată… Nu doar cheltuielile militare, dar și cele guvernamentale. Așa cum face Uniunea Europeană cu 18 miliarde de euro. Asta înseamnă că ești în război până la brâu”, spune premierul ungar Viktor Orban.

Citește și: Surpriză: noi întăriri pentru Volodimir Zelenski. Cine-l ajută pe președintele ucrainean să recupereze teritoriile anexate de Rusia lui Vladimir Putin

Șeful Guvernului ungar și-a exprimat speranța ca Europa să nu se implice mai mult în acest război.

”Sper din suflet că Europa să nu se bage în treaba asta până la gât. Ungaria a reușit să stea deoparte complet de toate astea. Și am reușit să facem asta în ciuda presiunii internaționale. Punctul nostru de vedere este că un armistițiu trebuie semnat imediat. Trebuie să avem de îndată negocieri de pace și trebuie să găsim pacea”, a mai spus Orban, citat de Digi24.