Emmanuel Macron, reacție surprinzătoare: „Vladimir Putin nu e dezagrabil când îl întâlnești. Acesta este paradoxul”

Emmanuel Macron este unul dintre liderii europeni care a preferat să lase loc de „bună ziua!" față de președintele Rusiei, Vladimir Putin. Într-un interviu difuzat la France 2, politicianul francez a preferat să vorbească pe ton mai moderat despre „Țarul de la Kremlin". 

09 ian. 2023, 12:23
Emmanuel Macron, reacție surprinzătoare: „Vladimir Putin nu e dezagrabil când îl întâlnești. Acesta este paradoxul”

Mai mulți cetățeni care se confruntă cu tulburări din spectrul autist l-au luat la întrebări pe Emmanuel Macron, în cadrul unui eveniment de profil. Unul dintre aceștia l-a provocat pe președintele francez să spună dacă s-a simțit intimidat la întâlnirea cu Vladimir Putin, de la Moscova.

Liderul de la Paris a declarat că lucrurile nu sunt în realitate așa cum se prezintă pe internet sau în presă.

„Când îl întâlnești, nu este dezagreabil. Acesta este paradoxul”, a declarat Emmanuel Macron.

„El a încercat să explice că Ucraina îl amenința, pentru că prin Ucraina erau europenii și americanii care (n.r. – amenințau) Rusia. Cred că acest lucru este greșit”, a completat Macron.

 

Emmanuel Macron: „Trebuie să dăm garanții de securitate Rusiei”

 

În decembrie, Emmanuel Macron a susținut că e nevoie de discuții despre garanțiile de securitate pentru Rusia. Totul, pe fondul acutizării conglomeratului de crize care se manifestă la nivel mondial și a vocilor din ce în ce mai puternice care se opun escaladării conflictului purtat de Volodimir Zelenski împotriva lui Vladimir Putin.

„Ceea ce am discutat cu președintele Biden este arhitectura de securitate în care vrem să trăim mâine. Adică, unul dintre punctele esențiale, ceea ce, de altfel, președintele Putin a spus întotdeauna, este teama că NATO va bate la porțile sale, este desfășurarea de arme care poate amenința Rusia.

Acest subiect ar fi una dintre temele păcii. Trebuie să ne pregătim pentru ceea ce avem de făcut, cum să ne protejăm aliații și statele membre (n.r. – ale NATO), dând Rusiei garanții pentru propria sa securitate, pentru a se întoarce la masa negocerilor”, a declarat Emmanuel Macron, după întâlnirea cu Joe Biden, scrie EuroNews.com.