Premierul Victor Ponta, printre pelerinii veniţi la moaştele Sfintei Cuvioasa Parascheva

Premierul Victor Ponta a asistat duminică, la Iaşi, la slujba prilejuită de sărbătoarea Sfintei Cuvioasa Parascheva. Aici, zeci de mii de pelerini au venit în ultimele zile pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva.

RomaniaTV.net
14 oct. 2012, 06:25
Premierul Victor Ponta, printre pelerinii veniţi la moaştele Sfintei Cuvioasa Parascheva

45.000 de pelerini au îndurat vremea rea pentru a atinge moaştele Sfintei Parascheva. Ei au avut o noapte grea iar unii dintre cei veniţi la Iaşi, răpuşi de oboseală şi frig, au renunţat să mai stea la coada de 4 kilometri.

La liturghia de duminică a asistat şi premierul Victor Ponta. Slujba a fost oficiată de un sobor format de numeroşi preoţi şi înalţi prelaţi, printre care şi Preafericitul Daniel, Patriarul Bisericii Ortodoxe Române.

Şi în noaptea de sâmbătă spre duminică pelerinii au aşteptat răbdători la coadă, în ciuda vremii foarte urâte de afară. Doar câteva persoane de etnie romă nu au mai avut răbdare să stea la coadă şi au sărit gardul pentru a ajunge la moaşte. Răpuşi de oboseală şi frig mulţi dintre credincioşi au renunţat în cele din urmă să stea la coadă.

Incinta Mitropoliei a devenit ca o a doua casă pentru sute de pelerini. Ştiind ce-i aşteaptă, credincioşii şi-au adus cu ei pături groase şi haine şi le-au întins pe jos pentru a se putea odihni. Dacă unii au preferat să se adăpostească de ploaie în biserică, alţii şi-au improvizat corturi pentru a se feri de ploaia şi frigul nopţii.