Preot din Vaslui, prins cu amanta. Soţul înşelat a dus dovezile la Episcopul Ignatie al Hușilor

Un preot din parorhia vasluiană Ivești a pierdut dreptul de a mai sluji după ce s-a dovedit că are o amantă. Soţul femeii a angajat un detectiv particular pentru că o suspecta că îl înşeală, apoi a dus dovezile strânse la Episcopul Ignatie al Hușilor.

06 ian. 2022, 09:41
Preot din Vaslui, prins cu amanta. Soţul înşelat a dus dovezile la Episcopul Ignatie al Hușilor

Scandal de pomină în parohia Ivești din Vaslui. Comunitatea a rămas fără preot după ce s-a dovedit că nu era tocmai „uşă de biserică”. Bărbatul în vârstă de 62 de ani, cu preoteasă și copii căsătoriți, ba chiar are și nepoți, își făcuse o iubită în sat – o femeie măritată, în vârstă de 52 ani, acasă la care se furișa cât de des putea, dezvăluie jurnaliștii de la Vremea Nouă.

Citeşte şi: Preot din Botoşani, condamnat definitiv după ce a urecheat un elev la ora de religie

Soţul femeii era plecat la muncă în străinătate și a aflat de la vecini că există posibilitatea să fie înșelat de soție cu preotul Neculai Alexa. Aşa că bărbatul a angajat un detectiv particular şi ulterior a mers cu dovezile strânse la Episcopul Ignatie al Hușilor. În urma vizionării dovezilor, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a dispus măsuri severe și preotul și-a pierdut dreptul de a mai sluji.

„A fost scos imediat la pensie și i s-a interzis categoric să mai slujească pe teritoriul Episcopiei Hușilor”, a declarat PS Ignatie.

Citeşte şi: Preotul Cristian Pomohaci, confesiuni tulburătoare despre momentul în care şi-a descoperit menirea: „Îmi era ciudă că nu mă ia în braţe părintele Vălean. Noaptea, L-am visat pe Hristos care m-a luat pe după umeri”

Doar că preotul nu a părăsit funcția de paroh decât după ce a colectat câte 80 de lei de la săteni, drept taxă anuală pentru biserică. Doar că aceşti bani nu au mai ajuns la biserică.

„Eu sunt o rudă a soțului și am aflat de acest caz. Am înțeles că acesta are niște fotografii, care au fost prezentate Preasfinției Sale Episcopului Igantie al Hușilor, iar acesta a dat dispoziție imediat ca preotul Alexa din Ivești să iasă la pensie, iar până atunci să plece în concediu. Preotul Alexa n-a plecat în concediu, ci a continuat să slujească, a mers pe la familiile din parohia sa, care sunt în număr de 600, a cerut taxa pentru biserică, în valoare de 80 lei/gospodărie, a adunat banii pentru bugetul parohiei, a dat chitanță la oameni. Suma strânsă însă se pare că n-a ajuns unde trebuia, adică în bugetul parohiei, că nu a spus nimic la nimeni, nici consilierilor, nimănui, unde sunt sau ce-a făcut cu banii”, a precizat ruda soțului înșelat pentru Vremea Nouă.