Preotul Cristian Pomohaci, confesiuni tulburătoare despre momentul în care şi-a descoperit menirea: „Îmi era ciudă că nu mă ia în braţe părintele Vălean. Noaptea, L-am visat pe Hristos care m-a luat pe după umeri”

Momentul în care preotul Cristian Pomohaci a înţeles că menirea lui este aceea de a deveni preot i s-a dezvăluit într-un vis. Totul a început atunci când, copil fiind, a fost dus de bunica lui să cânte în strană, la Sfânta Liturghie. La sfârşit, toţi l-au felicitat şi l-au îmbrăţişat, mai puţin preotul paroh.

29 dec. 2021, 16:37
Preotul Cristian Pomohaci, confesiuni tulburătoare despre momentul în care şi-a descoperit menirea: „Îmi era ciudă că nu mă ia în braţe părintele Vălean. Noaptea, L-am visat pe Hristos care m-a luat pe după umeri”

Cristian Pomohaci a fost atât de îndurerat de faptul că părintele Vălean nu l-a îmbrăţişat, încât, peste noapte, L-a visat pe Mântuitor care a venit la el, l-a luat de umeri şi l-a încurajat.

Cum şi-a descoperit Cristian Pomohaci menirea

A fost momentul în care micuţul Cristian a decis să înceapă să-L caute pe Hristos.

Eram clasa a 4-a, am trăit un sentiment pe care nu pot să-l explic. Îmi era ciuda de ce nu mă ia în brațe părintele Vălean, îl vedeam că pe un Dumnezeu. Era un om atât de sfânt. Am tânjit mult în ziua aia, de ce nu m-a luat părintele Vălean în brațe, am crezut că n-am cântat bine.

Noaptea l-am visat pe Hristos, în supărarea mea mă lua după umeri. M-am uitat la el și l-am întrebat: nu ești mort, ești viu? Te văd în icoane tot timpul altfel. Mi-a pus mâna peste umeri și mi-a spus: lasă! M-am înfiorat și am zis că trebuie să-L caut”, a dezvăluit Cristian Pomohaci într-un interviu pentru Star Popular.

Părinţii lui nu respectau sărbătorile creştine şi nu mergeau la biserică

Preotul Pomohaci își amintește că, în casa părintească, nu se sărbătorea Crăciunul. Părinţii lui nu obişnuiau să meargă nici la biserică şi asta întrucât nu le permiteau funcţiile pe care le aveau. Mama lui, însă, mai mergea pe ascuns.

Citeste si Valentina Pelinel nu s-a recuperat încă după operaţia suferită. La ce a fost nevoită să renunţe soţia lui Borcea

În casă noastră nu se sărbătorea Nașterea Domnului pentru că părinții mei nu au fost crescuți în spiritul religios. Tată fiind secretar cu probleme de propagandă la PCR, mama era dascăl, nu aveau voie să meargă la biserică. Am surprins-o pe mama mergând noaptea la Sfânta Liturghie, mă lua cu dumneaei noaptea pe bicicletă să nu se teamă. Era atât de rece bicicletă aia, nu uit cât o să trăiesc”, a mărturisit Cristian Pomohaci.

Părinţii nu-l lăsau să meargă cu colindul considerând că merge la cerşit

Preotul îşi aminteşte, din vremea copilăriei, că nu era lăsat să meargă cu colindul. Părinţii lui nu voiau să încurajeze astfel de obiceiuri care presupuneau strângerea de bani, considerând că e o formă de cerşetorie.

Eram mic și îmi doream să vină Crăciunul, nu știam că este sărbătoarea Nașterii Domnului. Era pentru că voiam să merg cu capra! Părinții mei nu mi-au făcut niciodată capră, îmi doream să am capra mea. În clasa a 8-a am avut prima dată o capră. A fost cea mai săracă ţurcă din Rebrișoara. Pentru că se punea o pătură frumoasă, piei de capră, de iepuri, noi n-am avut bani nici să luăm hârtie creponată.

Dar era sărbătoare pentru mine. Cei mai săraci mergeau cu plugușorul că era mai ușor de făcut. Mergeam ca să facem bani. Părinții noștri nu erau de acord să mergem, ziceau că e cerșetorie ce facem, voiau să ne crească în alt spirit. Strângeam vreo doi bănuți și puteam să-mi cumpăr ceva, îmi doream o căciulă rusească. Eram doi frați, fratele mai mare cu 6 ani, și întotdeauna ce-i rămânea lui mic, purtăm eu”, a dezvăluit preotul Pomohaci la Star Popular.

Citeste si Vali Vijelie, martor la o execuție de tip mafiot! Scene şocante la un chef al interlopilor români din SUA