Preot suspectat de trafic de ARME. Ce a încercat să vândă

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunţat marţi plasarea în arest a unui preot pentru trafic cu lansatoare de grenade şi explozibili pe care acesta le procura în Donbas, zona de război cu separatiştii proruşi în estul ţării.

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 18:19
Preot suspectat de trafic de ARME. Ce a încercat să vândă

Preotul de la o biserică din regiunea Rivne, nord-vestul ţării, a fost reţinut cu câteva luni în urmă, însă cazul acestuia nu a fost făcut public până în momentul de faţă din cauza expertizei desfăşurate asupra armelor pe care le-a vândut, a precizat purtătoarea de cuvânt a SBU, Olena Ghitlianska.

Citeşte şi: Ritualul scandalos care a îngrozit toată România. Tineri băgaţi în sicriu, în mijlocul bisericii, chiar de către preot VIDEO

Între anii 2015 şi 2018, preotul s-a deplasat de mai multe ori în zona de conflict pentru „misiuni evanghelice”, aducând mai multe arme după vizitele sale. Părintele a încercat în mod special să vândă un lansator de grenade, şapte grenadate şi 800 de grame de TNT pentru  40.000 de hrivne.

Citeşte şi: Un preot din Iaşi organizează slujbe pentru persoanele afectate de coronavirus. Liste cu pomelnice în comentarii

Preotul a mai fost  condamnat anterior pentru trafic de arme şi riscă o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.