Preotul care a ucis o măicuţă la Tanacu îşi reia slujbele în schitul lui improvizat

Publicat: Marţi, 01 Mai 2012 16:40 // Actualizat: Marţi, 01 Mai 2012 16:40 // Sursa: România tv

Petru Corogeanu, fostul călugăr condamnat pentru moartea unei tinere la mănăstirea Tanacu, se pregăteşte să-şi reia slujbele într-un schit improvizat. Locul se află departe de ochii curioşilor, dar nu la mare depărtare de Mânăstirea Tanacu, acolo unde, în 2005, s-a produs crima care a şocat întreaga Românie.

După ce în urmă cu cinci luni a fost eliberat din închisoare, fostul călugăr de la Tanacu intră, din nou, în atenţia Episcopiei Huşilor. El vrea să-şi deschidă un schit exact în casa de unde a fost ridicat de poliţişti deşi nu mai are voie să îmbrace hainele preoţeşti.

"Noi am aflat din semnalarea dumneavoastră, a presei. Nu ştim acest lucru pentru că acolo este o proprietate privată, însă noi am desemnat persoanele responsabile din zona aceea pentru a avea mai multe informaţii. Noi nu ştim dacă acolo este o mânăstire sau ce statut are", a declarat Marin Tudorică, purtător de cuvânt la Episcopia Huşi.

Petru Corogeanu a fost eliberat anul trecut, in noiembrie. Unii localnici au aşteaptat să se întoarcă la mânăstire. " l-o pedepsit, şi-o făcut pedeapsa. Îl aşteptăm, dar nu ştiu dacă se mai poate", a spus unul dintre săteni.

În ianuarie 2008, Daniel Corogeanu şi  patru măicuţe de la Mânăstirea Tanacu au fost condamnaţi la închisoare. Au fost pedepsiţi după ce, în iunie 2005, au sechestrat-o pe Irina Cornici şi au supus-o unui ritual de exorcizare. Tânăra de 23 de ani a fost răstignită pe o cruce improvizată şi ţinută fără apă şi fără mâncare. După trei zile de chin, a murit.

 

 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 dec 14:11
Votează email 0 email
...după ce a supus-o la un ritual de exorcizare. Acesta a fost eliberat condiţionat în anul 2011. CITEŞTE ŞI: Preotul care a ucis o măicuţă la Tanacu îşi reia slujbele în schitul lui improvizat ...
01 mai 17:47
...la manastire. ” l-o pedepsit, si-o facut pedeapsa. Il asteptam, dar nu stiu daca se mai poate”, a spus unul dintre sateni.Continuare RTV.NET Preotul care a ucis o maicuta la Tanacu isi reia slujbele in schitul lui improvizat Principalul domeniu de...
01 mai 17:06
Răspunde | Votează email 0 email
radu angela
Cum este posibil asa ceva? Dupa ce a ucis o femeie , sa mai poata sluji in numele Domnului ?Ce are de spus Patriarhul Romaniei si toata tagma preoteasca ? Rusine!!!!!!!!!!
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H